< < Kadınların İradesi Bariyerleri Yıktı!

Antakya'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kadınlar alanlardaydı.


Antakya'da kadınlar Künefeciler Meydanı’nda biraraya gelerek toplanmaya başladı. Alanın tamamen polis ablukası ise çevrilmiş olmasına rağmen kadınlar toplanmaya devam etti. Ardından saat 18.00’da kitle yürüyüşe geçti. Yürüyüş Künefeciler Meydanı’ndan başlayarak Saray Caddesi’ne doğru devam etti. Yürüyüş süresince polisin tacizi ile karşılaşan kadınlar hiçbir şekilde geri adım atmadan devam etti. Yürüyüş sırasında Mirabel kardeşlerin, Mahsa Amini'nin ve öldürülen birçok kadının kısa kısa yaşamları ve nasıl katledildiklerine dair konuşmalar yapıldı.
Kortej basın açıklamasının yapılacağı Antakya Büyük Park’ın girişine gelindiğinde polis arama noktası kurarak kadınları aramayı diretti. Kadınların iradesiyle bariyer yerle bir olarak açıldı.


Açıklamada kadınlar olarak her zaman bu alanlarda olunacağını, yasaklamalarla tutuklamalarla bizlerin geri adım atmayacakları dile getirildi. Kadınlar olarak artık bir kadının bile ölmeyeceği özgür bir dünya kurma hedeflerini sürdürdüklerini ve bunun için sonuna kadar mücadele edecekleri söylenerek açıklama sona erdi. Emekçi Kadınlar "Hepsi Gitsin Kadınlar Yönetsin”, “Kadın Devrim Özgürlük”, “Dünyaya Başkaldırıyoruz, Şimdi Kadınların Özgürlük Zamanı" dövizleri ile yürüyüşe katıldı.
Eylem Türkçe, Arapça ve Kürtçe ezgilerle halaylar eşliğinde sona erdi.