Adana'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde özgürlüğümüz için sokaklardaydık.

Adana Kadın Platformu'nun düzenlediği ve içinde pek çok kadın örgütünün yer aldığı 25 Kasım Yürüyüşü Heykelli Park'tan Atatürk Parkı’na kadar devam etti. Geniş katılımlı yürüyüş, coşkulu sloganlar ve ajitasyonlarla gerçekleşti, ardından etkinlik alanına geçildi.

Emekçi Kadınlar (EKA) olarak "Kadınlar Devrim İstiyor", "Katledilen Kadınlar İsyanımızdır" ve "Mirabel Kardeşlerden Mahsa'ya, İran'dan Türkiye'ye Özgürlüğümüz için Başkaldırıyoruz" sloganlı dövizlerimizle kapitalist sisteme ve faşizme karşı isyanımızı büyüttük.

Atatürk Parkı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasının ardından HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve Eğitim Sen Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul birer konuşma gerçekleştirdi.

Basın açıklaması okuyan Derya Çiçek, faşist diktatörlüklere karşı dayanışmanın, mücadelenin, simgesi haline gelen Mirabel kardeşlerin bugün Türkiye’de ve dünyada kadınların özgürlük mücadelesinde yaşadığını dile getirdi.

Mirabel kardeşlerin mücadelesinin hekim Şebnem Korur Fincancı’nın,Gazeteci Nagihan Akarsel’in ve İranlı Jina Mahsa Amini’nin mücadelesinden farksız olduğunu ve bu mücadelenin dünyanın her yerindeki kadınların mücadelesi olduğunu söyledi.

Kadınların bulundukları alanlarda sömürüye,tacize, tecavüze, baskıya ve şiddete maruz kaldıklarını; ekonomik krizin en çok kadınları etkilediğini, büyük bir açlık, yoksulluk ve işsizliğe mahkum edildiğini söyleyen Çiçek, eşitlik ve özgürlük için örgütlü mücadele dışında bir seçeneğimiz olmadığını dile getirdi.

"Bizi korkutmaya, sindirmeye, yaşamdan izole etmeye çalışanlara bir kez daha bu sokaklarda meydan okuyoruz” dedi. Etkinlik coşkulu müzikler ve halaylardan sonra son buldu.

Adana’dan Emekçi Kadınlar