25 Kasım 1960’da, Dominik Cumhuriyetinde halka zulmeden faşist Trujillo diktatörlüğüne karşı savaşırken katledildi Mirabel Kardeşler. Onların tecavüz edilerek katledilmelerinin hesabını halk mücadeleyi güçlendirerek 1 yıl içinde Trujillo’yu tarihin çöplüğüne göndererek sordu.

“Kelebekler” olarak da bilinen Mirabel kardeşlerin anısına 1981’de Latin Amerikalı ve Karaipli Kadınlar Kongresinde 25 Kasım tarihi Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan edildi.

O zamandan beri de tüm dünyada her 25 Kasım; büyük kadın kitlelerinin sokaklara çıktığı, kadına yönelik şiddete karşı isyanını haykırdığı bir gün oldu. Bu gün de kadına yönelik şiddet, devlet şiddetiyle beraber her biçimiyle devam ediyor. Yine kadınlar olarak tüm dünyada kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak için mücadele ediyoruz.

2022’nin 25 Kasımında da; açlığa, yoksulluğa, geleceksizliğe, katledilmeye, baskıya her türlü sömürüye karşı isyanımızı kuşanıp tüm mücadele alanlarında “Bizim Zamanımız Geldi!” diye haykıracağız.

Özgürlüğümüzü elde etmek için birçok bedel ödüyoruz. Bazen öldürülüyoruz, bazen şiddet görüyoruz, bazen zindanlara atılıyoruz, bazen de açlıkla sınanıyoruz. Geleceksizliğe karşı, yok sayılmaya, öldürülmeye, her türlü ataerkil şiddete karşı mücadelemizi daha da yükseltiyoruz. Öfkemizi bileyerek Dünyaya Başkaldıran kadınlar olarak; “Kadınların Zamanı!” diyor; sokaklarda, eylem alanlarında isyanı büyütüyoruz. Sen de gel, hiçbir sömürü ve şiddet biçimine maruz kalmadan özgürce yaşayacağımız bir dünyayı mücadelemizle kuralım!

Emekçi Kadınlar - EKA