< “Cansu’nun Adını Bu Mücadelede Yaşatacağız”

İzmir'de boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından katledilen Cansu Geyik için, yaşadığı Çınartepe Mahallesi'nde saat 16.00'da Çınartepe Son Durak'tan Mezarlık Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirildi.

Yürüyüş esnasında sık sık "Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz", "Cansu Geyik İsyanımızdır", "Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam", "İsyan, İsyan, Yıkana Kadar, Yıkana Kadar", "Katiller Halka Hesap Verecek", "Anaların Öfkesi Katilleri Boğacak" sloganları atıldı.

Yürüyüşün ardından Mezarlık Meydanı'nda Cansu Geyik'in ailesindeki kadınlar adına yapılan açıklamada "Bundan tam 9 gün önce Cansu korkunç bir şekilde katledildi. O kadar korkunç ki, aramızda çocukların ve hassas kişilerin olduğunu düşünerek nasıl öldürüldüğünü anlatamıyoruz bile. Cansu'nun annesi katilden ağır yaralı kurtuldu ama bugün aramızda olamayacak kadar durumu ağır.

Bugün burada olan Cansu'nun yakınları kadınlar olarak sizlere ortak hazırladığımız bir basın açıklaması okuyacağız" denildi.

"Dostlar, üzgünüz ama daha çok öfkeliyiz. Adli koruma kararı olan Cansu'nun anne babasının evinde katledilmesini aklımız da yüreğimiz de kabul etmiyor. Cansu'nun gencecik hayatı kurtarılabilir miydi, evet kurtarılabilirdi" denilen açıklamada bir sürü olanağın içinde, güvenlik önlemlerinin bunca geliştiği bir zamanda kadınların katledilmesinin önlenebilir olduğu vurgulandı.

Yılın başından beri yüzden fazla kadının katledildiği, bir o kadar da şüpheli kadın ölümü olduğu söylenirken "Belki bugün şu anda yüzlerce, binlerce kadın tehdit, şiddet ve korku içinde yaşıyor. Ama onlar birer sayı değil, her biri arkalarında yaşanacak koca bir ömürle birlikte acı ve öfke bırakarak gidiyorlar" denildi.

"Biz kadınlar her geçen gün güçleniyor, bize yapılmasını istemediğimiz şeylere ya da yapmak istemediklerimize hayır demeyi öğreniyoruz. Yaşadığımız şiddet zayıflığımızın değil güçlenmemizin bir sonucudur. Bizleri tehdit olarak gören ve kaba kuvvetten başka bizi sindirecek hiçbir şeyleri olmayanlar korkaklar ve alçaklardır" denilen açıklamada, sistemin kadınları bastırabileceği hiçbir fırsatı kaçırmadığı vurgulandı.

Açıklama" Biz kadınların gelişmesini istemiyorlar, dayanışmamızı, birbirimize destek olmamızı, cinayetleri durdurmak için el birliği yapmamızı, okumamızı, birbirimizden öğrenmemizi istemiyorlar. Ama biz birlik olacağız, güçleneceğiz, yalnız kalmayı da yalnız bırakmayı da kabul etmeyeceğiz. Bizler, Cansu Geyik'in yakınları olan kadınlarız. Bu mahallede doğduk, burada okuduk, çocuklarımızı burada dünyaya getirdik. Ona yapılanı kendimize yapılmış sayıyoruz. Cansu'nun adının, elinden alınan hayatının, çocuklarıyla yaşayacağı güzel günlerin herhangi bir sayı gibi silinip gitmesini asla kabul etmeyeceğiz. Dostlar, Katledilen tüm kadınların yakınları, tehdit altındaki kadınlar ve onların yakınları birleşin. Güçlerimizi birleştirelim. Bize uzanacak olan her el titremeli. Korkmalı. Bizler bugüne kadar eksik davranmasaydık, şimdiye kadar daha güçlü bir dayanışma kurmuş olsaydık Cansu bugün aramızda olurdu" sözleriyle devam etti.

Açıklama hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı söylenerek "Bundan sonra gücümüz elverdiğince her kadın yakınımızın, arkadaşımızın, hiç tanımadıklarımızın yanında olacağız ve birbirimize güçlü bağlarla bağlanacağız. Sevgili Cansu’nun adını bu mücadelede yaşatacağız. Bizler, Cansu’yu katleden Metin Aydoğdu başta olmak üzere, kadınlara uzanan ellerin cezasız kalmaması için, onların indirimlerle ya da türlü yollarla salıverilmemeleri için hep birlikte mücadele edeceğiz. Nasıl ki artık Cansu gün yüzü görmeyecek, Metin Aydoğdu da tüm kadın katilleri de gün yüzü görmeyecek! Cansu'ya ve üç çocuğuna söz veriyoruz.

Dostlar, burada yaptığımız açıklamamız sona erdi. Bizlerle olup acımızı ve öfkemizi paylaşan tüm kurumlara, kişilere ve basın emekçilerine teşekkür ediyoruz ve 'Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam' diyoruz" sözleriyle, sloganlarla ve alkışlarla sona erdi.