< “Sokakları Da Meydanları Da Terk Etmiyoruz"

Adana Kadın Platformu'nun düzenlediği 8 Mart yürüyüşü için Beş Ocak Meydanı’nda toplanan kadınların ve LGBTİ+ların Atatürk Parkı’na yürümesine izin verilmedi. Alanı çevik kuvvet polisleri ile çeviren Adana Emniyeti, kadınların yürüyüşünü engellemeye çalıştı.

Taşıdıkları dövizlerde eşit, özgür, şiddetsiz, savaşsız bir dünya taleplerini dile getiren kadınların önünü polisler keserek, yürüyüşe izin vermek istemedi. Anayasal haklarını kullanarak yürüyüş yapmak istediklerini dile getiren kadınlar kendilerinin değil, kadın katillerinin engellenmesi gerektiğini söylediler. Kadınlar “Kadınlara Değil, Katillere Barikat”, "Barikatı Aç", "Geceleri De Sokakları Da Meydanları Da Terk Etmiyoruz" sloganları attı.

"Çav Bella”yı" söyleyerek barikata yüklenen pek çok kadın darp edildi. Daha sonra Beş Ocak Meydanı’nda basın açıklaması yapmaya karar verildi.

Platform adına basın açıklamasını okuyan Sevil Aracı eşit, özgür, şiddetsiz, savaşsız bir dünya için ekonomik krizin yarattığı yoksullaşmanın, çaresizliğin karşısında kadın dayanışmasını örme çağrısı yaptı, “İstanbul Sözleşmesinden de nafaka hakkından da vazgeçmiyoruz. İstanbul Sözleşmesi tekrar imzalansın ve 6284 sayılı kanunla birlikte etkin şekilde uygulansın. Her yerde kadınların güvenle gidebileceği danışma merkezleri ve sığınaklar açılsın” dedi.

Basin açıklamasından sonra halaylarla eyleme devam edildi.