< İskenderun'da Kadına Şiddet

Hatay'ın İskenderun ilçesinde evini bastığı eski sözlüsüne zorla uyuşturucu verip cinsel şiddette bulunan yüzüne ve vücuduna kızgın yağ döken şahıs gözaltına alınırken, genç kadın tedavi altına alındı.

Olay, dün akşam saatlerinde (15 Aralık) Meydan Mahallesi'nde G.Ç.'ye ait evde meydana geldi. Çalan kapıyı açan kadın, eski sözlüsü Mustafa Resul Erkmen'i karşısında buldu. Bir buçuk yıldır barışmak isteyen ama olumsuz yanıt alan erkek G.Ç'ye zorla uyuşturucu verip sandalyeye bağlayarak önce cinsel şiddette bulundu, ardından kadının başından aşağı kızgın yağ döktü.

Bir süre daha kadına şiddet uygulayan Mustafa Resul Erkmen kendinden geçince öldüğünü sanarak İskenderun Devlet hastanesine götürdü. Yüzü ve vücudunda yanıklar oluşan G.Ç. tedaviye alınırken, Mustafa Resul Erkmen polise saldırıyı kadının ailesinin yaptığını anlattı. Ancak kendine gelen G.Ç. Yaşadıklarını anlattığında polis tarafından gözaltına alındı ve nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

G.Ç.'nin şikayeti üzerine İskenderun Kadın Platformu adına davayı Av.Mehtap Sert üstlendi ve davanın takipçisi olacaklarını söyledi.