Aydın’da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü sebebiyle Aydın Kadın+ Dayanışması’nın çağrıcısı olduğu bir eylem gerçekleşti.

Aydın Nevzat Biçer Parkı’nda saat 18.00’da toplanıldı. Oradan Atatürk Kent Meydanı’na sloganlarla yürüyüşe geçildi. Ancak polisin “müdahale” tehdidi sonrası slogansız bir şekilde sürdü.

Burada ilk olarak, öldürülen kadınlar ve LGBTİ+ bireyler anıldı, öldürülen kadınların ağzından yazılan açıklamalar okundu. Aydın LGBTİ+ Dayanışması’ndan, Aydın Emek Demokrasi Güçleri ve Aydın Kadın+ Dayanışması adına konuşmalar yapıldı. Ardından basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasında İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanun’un önemine dikkat çekildi, İstanbul sözleşmesinden vazgeçilmediği vurgulandı. Eylemde sık sık “Jin, Jiyan, Azadi”, “Kadın, Devrim, Özgürlük”, “Kadın Cinayetleri Politiktir” Ve “Vardık Varız Varolacağız” sloganları atıldı.

Eylem, meydandaki halkında yoğun desteğini aldı. Yapılan konuşmalarda kadınların haklarını sokakta kazandığı ve yine sokakta savunması gerektiği vurgulandı. Eylem halaylarla ve müzik dinletileriyle sonlandırıldı.