Gaz Bombaları Ve Plastik Mermilere Rağmen Barikatlar Yıkıldıı

İstanbul’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde Taksim Tünel Meydanı'nda binlerce kadın bir araya geldi. İstiklal Caddesi'nde Taksim Meydanı'na yürüyüş yapan kadınlar önlerine çekilen polis barikatlarına yüklendi. Polis gaz bombaları ve plastik mermilerle kadınlara saldırdı. Yoğun gaz bombaları ve plastik mermilere rağmen kadınlar polis barikatlarını yıktı. Polis saldırısına rağmen açıklama yaparak sloganlarını haykırmaya devam etti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası MücadeleGünü'nde İstanbul'da binlerce kadın Beyoğlu Tünel Meydanı'nda toplandı.

Kadın örgütlerinin 19.30'da Tünel Meydanı'nda buluşma çağrısına rağmen kadınlar 17.30'dan itibaren rengarenk pankartları dövizleri, sloganları ve zılgıtlarıyla gruplar halinde gelmeye başladı.

Kadınlar, Taksim'de emeklerinin sömürülmesini, erkek şiddetine, devlet şiddetine, her türlü baskıya, yaşamlarına müdahale edilmesine, ekonomik kriz yüküne karşı, erkek egemen kapitalist sisteme karşı öfke ve isyanların, devirm ve özgürlük sloganlarını haykırdı.

Eylemde kadınlar kapitalist sistemin yarattığı erkek ve devlet şiddetini, dolardaki yükselişi, ekonomik krizi eleştirdi. "Hükümet İstifa" sloganı atan kadınlar devrim ve özgürlük şiarını haykırdı.

Emekçi Kadınlar (EKA) ise "Şimdi Kadınların Zafer Ve Özgürlük Çağı", "Kadınlar Devrim İstiyor", "Dünyaya Başkaldırıyoruz" yazılı dövizler taşıdı.

"Kadın Devrim Özgürlük", "Harekete Geç İsyan Et , İsyan İsyan Yıkana Kadar", "Kadınlar Devrimle Özgürleşeçek" sloganları attı.

"Geceleri De Sokakları Da Meydanları Da Terk Etmiyoruz", "Susmuyoruz, Korkmuyoruz, İtaat Etmiyoruz", "Kadınlar Birlikte Güçlü", "Hükümet İstifa", "Kadınlar İsyanda", "Jin, Jiyan, Azadi", "Kadınlar Sokağa Hesap Sormaya", "İsyanı Yükselt", "Fail Erkek Devlettir", "Zıpla Zıpla Zıplamayan Tayyip'tir", "Kadın, Yaşam, Özgürlük", "Erkek Şiddetine, İsyan", "Hayatlarımızdan, Haklarımızdan, Eşitliğimizden, Özgürlüğümüzden, Birbirimizden, Sokaklardan Vazgeçmiyoruz", "Dünya Yerinden Oynar Kadınlar Özgür Olsa" sloganları atan kadınlar, "Hükümet İstifa", "Kadınlar İsyanda", "Jin, Jiyan, Azadi", "Sokağa Özsavunmaya", "O Çok Güvendiğiniz Devleti De Yıkacağız", "Deniz Poyraz isyanımızdır", "Kadınlar Sokağa Hesap Sormaya", "İsyanı Yükselt", "Fail Erkek Devlettir" yazılı dövizler taşıdı.

25 Kasım Kadın Platformu'nun "Erkek-Devlet Şiddetine Karşı İsyanımız Bitmiyor, Bitmedi Büyüyor. Hayatlarımız İçin Mücadeleye" yazılı pankartıyla alana gelmesinin ardından kadınlar yürüyüşe geçti.

Eylemde katledilen kadınların, tutuklu Kürt kadın siyasetçilerin, erkek şiddetine karşı öz savunma yapan kadınların ve cumartesi annelerinin isimleri okundu, hep bir ağızdan “Burada” denildi.

Tünel Meydan'ında İstiklal Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçildi. Kadınlar önü Ziraat Bankası önünde polis tarafından kesildi. Polis kadınların Odakuleye kadar yürümesine izin vereceğini söyledi fakat , kadınlar ise Galatasaray Meydanı'ns kadar yürümek istediklerini belirtti. getiriyor. Eylem komitesi polisle bir süre görüştü. Bir süre polisle görüşmeyi bekleyen kadınlar "Barikatı Aç" sloganları atmaya başladı. Polisin barikatı açmaması üzerine "Yüklen Barikata Yüklen" sloganları başladı.

Kadınlar polis barikatlarına yüklenerek yıkmaya çalıştı. Polis plastik mermi ve gaz bombalarıyla kadınlara saldırdı.

Polisin saldırısında yaralananlar oldu. Yakın mesafeden atılan plastik mermi başına isabet eden bir kadın hastaneye kaldırıldı.

Polis saldırısına rağmen alanı terk etmeyen kadınlar, sloganlarını haykırmaya devam ederek açıklama yaptı.