Bir kez daha polis ve devlet kadınlara, gençlere, kısaca mağdur olan halka karşı çetelerin, katil ve tecavüzcülerin yanında...

İstanbul 1 Mayıs Mahallesi'nde çete olarak tanınan Mehmet Tunç adlı şahıs, bir süredir taciz ettiği D.Y. adlı kadını dün (4 Kasım) kaçırdı. Sabaha kadar şiddet uyguladıktan sonra tecavüze maruz kalan D.Y'nin tecavüz sırasında çekilen videosu ile tehdit etti, şantaj yaptı.

Çeteci Mehmet Tunç'dan kaçarak karakola giden D.Y'ye karakolda polisler de psikolojik şiddet uyguladı ve siyasi şube tarafından ajanlık dayattı…

Hakkında sosyal medyada #MehmetTunçTutuklansın diye kampanya başlatılan tecavüzcü Mehmet Tunç karakola elini kolunu sallayarak getirildi. Çok sayıda suç dosyası da bulunuyordu ve "Bana bir şey olmaz, polis tanıdıklarım var" diyordu üstelik… Son yıllarda kadınlara yönelik cinsel saldırılarda ve cinayetlerde yaşanan pratik, bu olayda da tecavüzcülerin kendine olan güvenini nereden aldığını gözler önüne seriyor.

Taciz ve tecavüze uğrayan kadın ise medet umarak sığındığı karakolda, babası bir dönem devrimcilik yaptığı için “İstihbarat” olduklarını söyleyen polislerin ajanlık dayatmasına maruz kalıyor: “Devrimcilere güvenme. Dilersen Mehmet Tunç'u önünde diz çöktürürüz. Yeter ki işbirliği yapmayı kabul et"… Devleti, adaleti, erki temsil eden güvenlik güçleri, suçluyu cezalandırmak yerine, bir kadına yönelik saldırıyı dahi devrimcilere saldırmak için kullanıyor. Gençleri ajanlaştırma için maddi imkanları, adli olayları, tehdit ve şantajları kullanmayı hiçbir zaman bırakmayan devlet, bir kadının tecavüze uğramasını dahi “fırsata çevirme”yi ihmal etmiyor.

D.Y.’nin yaşadığı saldırı bununla kalmıyor. Tecavüze uğrayıp, polisin ajanlaştırma saldırısına maruz kalan kadına bu defa eski eşi tehditler yağdırıyor. Sistematik şiddet uyguladığı için boşandığı eski eşi Abdullah Atasoy tarafından tecavüze uğradığı için tehdit edilmeye başladı!...

Ayrıldıktan sonra sürekli çocukları elinden alınmakla, kaçırılmakla, katledilmek ve tecavüzle tehdit edilen D.Y., bu olayın ardından da çocukları elinden alınmakla tehdit edildi.

Abdullah Atasoy D.Y.’ye “çocukları kendi rızasıyla vermediği takdirde tecavüz faili Mehmet Tunç'un lehine ifade vereceği ve çocukları zorla elinden alacağı”na dair tehditler yağdırdı.

Bir kadının bir gün içinde uğradığı saldırılar, kadının her yönden nasıl ezildiğinin ve bu sistemde kadına yaşama hakkı tanınmadığının en bariz göstergelerinden biri. Kadınların özgürlüğü için, bu sistemin boylu boyunca, en ufak zerresine kadar yıkılması şart. Örgütlen! Başkaldır!