Kaynar Suyla Haşlayan Erkeğe İyi Hal İndirimi

Mahkeme, Konya'da evli olduğu kadını ve 4 buçuk yaşındaki çocuğunu kaynar suyla haşlayan Ali Ay'a duruşmalarda "iyi halli" davrandığı iddiasıyla mahkeme cezasında indirim uyguladı.

Dinci faşist devlet kadın düşmanı politikalarını son hız uygulamaya kadınları katleden kadın çocuklara tecavüz eden her türlü şiddeti uygulayan erkekleri cezasızlıkla ödüllendirmeye devam ediyor.

Konya'da sabah kahvaltısı için kendini uyandıran evli olduğu Rukiye Ay ile bir buçuk yaşındaki kızının üzerine kaynar su döktüğü için tutuklu yargılanan Ali Ay hakkında 4 buçuk hapis cezası verildi. Ancak, mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 3 yıl 9 aya indirdi.

Kendisini uyandıran Rukiye ve kızlarını kaynar su ile yakan Ali Ay, olayın ardından gözaltına alınmış ve serbest bırakılmıştı. Ancak Cumhuriyet Başsavcılığı ve Rukiye Ay'ın avukatlarının itirazları üzerine yeniden gözaltına alınıp, tutuklanmış, Rukiye Ay ise tedavi için Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Savcılık tarafından hazırlanan, sıcak suyun "silah" olarak değerlendirilmesi istenilen iddianamede Ay'ın, evli olduğu kadını yaraladığı gerekçesiyle 1 yıldan 4.5 yıla kadar, kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Ay'ın ayrıca evli olduğu kadını tehdit ettiği için 2 yıldan 5 yıla kadar da hapsi istendi.

Mahkeme heyeti, Ali Ay'ı "silahla canavarca hisle eşe karşı kasten yaralama" suçundan 4.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, evli olduğu kadını ve çocuğunu kaynar suyla yakan Ay'ın duruşmadaki "iyi hali" gerekçesiyle cezasını 3 yıl 9 aya indirdi, kızı Eylül'e karşı "taksirle yaralama" suçundan da bin 500 lira ceza verdi. Ay, tehdit suçlamasından ise beraat etti.

Karara tepki gösteren Rukiye Ay, kişisel Twitter hesabında yanıklarının fotoğrafını paylaşarak "Beni bu duruma getiren Ali Ay duruşmada ki sakin tavrından iyi hal indirimi aldı" dedi.