Filistin Halkı İçin İsyan Et Başkaldır!

Filistin halkı bir kez daha katliamlarla, evlerinden zorla çıkarılma, topraklarının işgal edilmesi, katledilme ile, anavatanlarından etnik olarak temizlenmeye yönelik bir başka saldırıyla karşı karşıya.

Filistin topraklarını işgal eden siyonist İsrail, emperyalizmin emekçi halklara yönelik politikasının bir örneğini sergiliyor. Zenginliklerini arttırmak için işçi ve emekçiler üzerinde her türlü baskı ve sömürüyü mübah görenler, savaşların emekçi halklar ve kadınlar üzerindeki etkileriyle ilgilenmiyor.

Siyonist İsrail’in, Şeyh Cerrah Mahallesinde Filistinlileri yurtlarından sürmek istemesi yeni bir isyanı tetikledi. 7 Mayıs'ta başlayan bu yeni saldırı dalgası, Batı Şeria’nın üçte birini ilhak etme planının devamıdır.

Filistinli kadınlar hiç bitmeyecekmiş gibi görünen bu savaşın en ağır yaralarını almakta ve yaraları sarmaya koşmaktadır.

Dünyada yaşanan savaşlara biz karar vermiyoruz ama savaşların en büyük bedellerini de biz kadınlar ödüyoruz. Tüm savaşlarda olduğu gibi Filistin’e yönelik siyonist işgalde de kadın, savaştan en çok etkilenen, bedeni savaş alanı olarak görülen, daha fazla baskıya maruz kalan ve nihayetinde ganimet olarak da görülendir.

İsrail’in onyıllar boyunca uyguladığı sayısız katliamda binlerce Filistinli vahşice öldürülmüş, kadınlar çocuklarıyla tehdit edilmiş, tacize ve tecavüze uğramış, hapse atılmıştır. Ancak hiçbir şey Filistin kadınlarını savaştan geri tutmamıştır. İntifalarda en önde yer almışlardır. Ön saflara atıldılar, mücadelenin öncüleri haline geldiler. İşgal kuvvetleriyle göğüs göğse çatıştılar; yakalanıp zindanlara atıldılar ama asla vazgeçmediler.

Dünyaya başkaldıran kadınlar olarak, işgalci siyonist İsrail’in karşısında Filistin halkının, Filistinli kadınların yanındayız. İşgalcilerin karşısında özgürlük savaşçısı olmak kurtuluştur diyen Leyla Halid’in uzlaşmaz mücadelesinin bir parçasıyız. Bizler de Filistin intifadasının kadınları gibi en öne çıkalım, savaş ve işgal saldırılarına karşı isyan edelim. Her yerde onların sesi ve Siyonizme karşı attıkları "taş" olalım.

Filistin Halkı Kazanacak

İşgale Karşı İsyan Et Başkaldır

Dünyaya Başkaldırıyoruz