1 Mayıs'ta Sokaklara, 1 Mayıs'ta Taksime!

Dünyaya Başkaldıran Kadınlar,

İşçi, emekçi kadınlar, öğrenci, genç kadınlar, LGBTİ+ bireyler; pandemiyle beraber derinleşen ve kapitalizmin yarattığı sorunlar günden güne artıyor.

Emeğimiz ve bedenimiz sömürülüyor, iş yerlerinde emek sömürüsüne, baskıya, tacize, evde bir kez daha emeğimizin değersizleştirilmesine, şiddete, sokakta tacize cinayetlere yok sayılmaya maruz kalıyoruz. "Yaşamak İstiyoruz" dedikçe, sesimizi daha çok kısmaya çalışıyorlar. Açlık, sefalet ve yokluk içerisinde bir yaşam sürdürüyoruz, can güvenliğimizin dahi olmadığı bir ülkede geleceksizliğe mahkum ediliyoruz.

Ucuz işgücü olarak çalıştırılan işçi kadınlar olarak diğer işçilere göre daha fazla sömürüye uğrarken, diğer yanda pandemi koşullarında fabrikalarda, Pandemi, sosyal mesafe demeden çalıştırılıyoruz.

Bir gece ansızın kadınların ve LGBTİ+ların insani haklarını güvence altına alan ancak imzalandığındam beri uygulanmayan İstanbul Sözleşmesi feshediliyor. Kadınların sözleşmenin feshine karşı yaptıkları eylemler polis şiddetiyle, gözaltılarla karşılanıyor. Tacizciler, tecavüzcüler, kadın katilleri yargılanmıyor, yargılansa dahi iyi hal indirimleri ile cezaların boyutu azaltılıyor.

Devletin ve sermayenin kadınlara karşı açıkça saldırdığı böylesi bir dönemde 1 Mayıs yasaklandı! Kadınlar, hiçbir önlemini alınmadığı fabrikalarda atölyelerde işyerlerinde pandemiye rağmen çalışmaya devam ederken, işçi sınıfının mücadele günü 1 Mayıs, Pandemi sebebiyle yasaklanıyor!

Ancak biz Dünyaya Başkaldıran kadınlar; 8 Mart'ta sokaklardaydık, İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesine karşı sokaklardaydık. Kadınlar sömürüye, şiddete, baskıya uğramasın, katledilmesin diye yine sokaklardaydık!

Şimdi ise 1 Mayıs'ta bütün yasaklamalara, engellemelere karşı işçi sınıfının mücadelesini büyütmek için Dünyaya Başkaldıran kadınlar olarak sokaklarda buluşalım!

1 Mayıs Yasaklarına, 1 Mayıs'ı Yasaklayanlara İsyan Et, Başkaldır!

1 Mayıs'ta Sokaklara, 1 Mayıs'ta Taksime!