Adana’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü büyük bir coşkuyla kutlandı. Adana Kadın Platformu'nun çağrısıyla gerçekleştirilen miting, Uğur Mumcu Meydanı'nda yapıldı. Pek çok siyasi parti ve kadın örgütleri Kasım Gülek Köprüsü'nde bir araya geldi. Kadınlar, iki ayrı noktada yapılan polis aramasından sonra alana girebildi.

Gökkuşağı renkli bayraklar, LGBTİ+ bireylerin, pankart, döviz ve afişleri ile Boğaziçi üniversitesi öğrencilerine ait pankart ve dövizler miting alanına alınmadı.

Biz Dünyaya Başkaldıran Kadınlar da “Emek Sömürüsüne, Şiddete, Faşizme, Yok Sayılmaya İsyan Et Başkaldır” pankartıyla alanlardaydık. Yürüyüş boyunca kırmızı önlüklerle “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”, “8 Mart Kızıldır, Kızıl Kalacak” “Kadın, Devrim, Özgürlük”, “Vardık, Varız, Varolacağız”, “İsyan Et Başkaldır, Değiştir” ve daha pek çok slogan atıldı.

Ulusal kıyafetleriyle alandaki yerini alan Kürt kadınlar, erbaneler eşliğinde söyledikleri şarkılarla halaya durdu. Slogan ve ajitasyonlarla miting alanına gelen kadınlar tarafından miting alanında konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmalarda LGBTİ+ bireylere yönelik yapılan engellemeler, gökkuşağı bayraklarının yasaklanması üzerine konuşmalar yapıldı. Kadınların yaşadığı sorunlar, pandemiyle beraber artan kadına şiddet, İstanbul Sözleşmesi ve kadın üniversiteleri gibi konulara da değinildi.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, pandemide ekonomik krizin en ağır bedelini kadınların ödediğini belirterek, “İşsiziz, güvencesiziz, açız ve düşük ücretle çalışıyoruz. Üstelik bu pandemi koşullarında evde daha fazla yoksullukla, daha fazla şiddete maruz kaldık. Bizim mücadelemiz, şiddete karşı, işimiz için, aşımız için olmaya devam edecek” dedi.

Şair dostumuz Ruhan Mavruk da mitingde yerini aldı ve şiirlerini okudu sahnede.

Miting, halaylarla ve müzikle birlikte sona erdi.