Yürüyüş ve basın açıklaması yaparak 8 Mart'ı kutlayan Tüm Emekliler Sendikası Küçükkuyu Şubesi üyeleri "Özlemini duyduğumuz geleceğin mutlu dünyasının oluşturulması için kadınlar olarak mücadelemizi sürdüreceğiz"dedi.

 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı  Küçükkuyu beldesinde Tüm Emekliler Sendikası Küçükkuyu Şubesi üyeleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nünde yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tüm Emekliler Sendikası binasında toplanan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 50'yi aşkın Tüm Emekliler Sendikası üyesi buradan pankart ve 8 Mart'a ilişkin renkli dövizlerle kent merkezinde bulunan Mübadele Anıtı önüne sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Meydanda yerini alan emekliler ilk olarak emek, demokrasi mücadelesinde ölümsüzleşen kadınlar ve erkekler tarafından katledilen kadınlar için saygı duruşunda bulundu. Basın açıklamasını Küçükkuyu Tüm Emekliler Sendikası üyesi Hatice Çolakoğulları okudu.

 

"8 Mart Kadınların İsyanıdır"

"8 Mart kadınların yüzyıllardır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin hatırlandığı kadınların güncel taleplerini haykırdıkları gündür. Dünya kadınlarının şiddete tutsaklığa açlığa ve savaşa isyanıdır 8 Mart" diyerek sözlerine başlayan Çolakoğulları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nün tarihçesine değindi.

 

"Her Şey Kadınlar İçin Gibi Görünse De Gerçekler Bambaşka"

"Ülkemizde gazetelerin kadın sayfaları, kadın ekleri var, televizyonların kadın programları, partilerin kadın kolları, kadın kotaları; hükümetlerin kadından sorumlu bakanları, kadın matineleri var, kadın dergileri var, kadın sığınma evleri, kadın dernekleri var" diyen Çolakoğulları, dışarıdan bakıldığında ülkemizde her şey kadınlar içinmiş gibi görünse de gerçeklerin hiç de öyle olmadığını belirterek "Kadına yönelik şiddetin azalmadan sürdüğü, her 4 kadından birinin şiddet mağduru olduğu on 17 yılda kadın cinayetlerinin yüzde 1400 arttığı bir ülkede yaşıyoruz" diye vurguladı.

 

"Tecavüz Suç Olmaktan Çıkıyor Fail Mağdura Dönüşüyor"

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde kadına karşı şiddetten mahkumiyet alarak bir ilki gerçekleştiren bir ülkede yaşıdığımızı hatırlatan Çolakoğulları "Anayasa referandumunda demokrasi havarilerinin ağzına sakız ettiği kadın ve çocuklara 'pozitif ayrımcılık' maddesinin süs olarak durduğu, tecavüz suçunun 'suç' olmaktan çıkartılıp 'hastalık' kategorisine sokulmaya çalışıldığı bir ülkede yaşıyoruz" dedi. Kadın cinayetlerinde, kadına yönelik şiddette faillerin mağdura dönüştürüldüğü bir ülkede yaşadığımızı ifade eden ve nüfusunun %49.8'i kadın olduğu halde kadınların istihdama katılım oranının sadece %24 olduğunu belirten Çolakoğulları, "Kadının tüm yaşam alanlarından dışlandığı bir ülkede yaşıyoruz" dedi.

 

"Öldürülen ve Öldürülmeden Tüketilen Kadınlar Ülkesi"

Kadınların adeta öldürülenler ve öldürmeden tüketilenler olarak ikiye ayrıldığı bir ülkede yaşadığımızı ifade eden Çolakoğulları, kadına değersizleştiren "güvenilmez" kılan cinsiyetçi söylemin rgemen kılınmaya çalışıldığını torba yasayla kadın-erkek, özel-kamu demeden insan sömürüsünün, kuralsız ve esnek çalışmanın alternatifsiz tek model olarak dayatıldığı, bir ülkede yaşadığımızı söyledi.

 

"Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Edeceğiz"

Çolakoğulları, "Bugün 8 Mart'ı sıradan bir kadınlar gününe indirgeyen kadını eve hapsedip yaşamın tüm alanlarından koparmak isteyen kadını köleleştiren cinsiyetçi anlayışları, kadına yönelik şiddete karşı mücadele edeceğiz Dün olduğu gibi Bugünde 8 Mart'ta eşitlik bağımsızlık özgürlük politik haksızlıkların ortadan kalkması daha iyi yaşama ve çalışma koşulları elde edebilmek için mücadele ediyoruz" dedi.

 

"8 Mart'ın Tarihsel Değerlerine Sahip Çıkacağız"

Kadonların her alanda etkin olmasının ülkemizde demokrasinin, barışın, hoşgörünün ve sevginin egemen olması anlamına geldiğini ifade eden Çolakoğulları, sözlerini "Biz emekliler ve emekçiler işte bu bilinçle ve kararlılıkla 8 Mart'ın tarihsel mücadele geleneğine ve değerine sahip çıkıyoruz. Kadınların şiddete sömürüye tutsaklığa savaşa isyanıdır 8 Mart. Tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor özlemini duyduğumuz geleceğin mutlu dünyasının oluşturulması çabalarında kadınların katkılarının belirleyici olacağına inanıyoruz ve mücadelemize devam edeceğiz" diyerek tamamladı.

Tüm Emekliler Sendikası üyeleri eylemi 8 Mart sloganları ve alkışlarla sonlandırdı.