15 yaşında bir çocuk... karın ağrısı ile hastaneye gidiyor ve gebe olduğu öğreniliyor. Tecavüze uğradığı öğreniliyor ve aynı köyden iki erkek tutuklanıyor... kısa sürede tecavüzcülerin 27 kişi olduğu öğreniliyor; dile kolay 27... 15 yaşında bir çocuk ve 27 tecavüzcü...

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde yaşanan olaylar, 6 Aralık günü Jinnews muhabirlerince ortaya çıkarıldığında, aslında hiç de yabancı olmadığımız bir tablo bir kez daha ortaya çıktı. Çocuklara ve kadınlara tecavüz eden asker ve memurlar bir kez daha sahnede boy gösteriyor. Saldırılarda aralarında polis, uzman çavuş ve korucuların da olduğu 27 kişinin adı geçse de, sadece 11 kişi soruşturmaya dahil oldu. Ve çocuğun yanı sıra aynı köyden iki kadının da fuhuşa sürüklendiği ileri öğreniliyor.

Soruşturmaya Gercüş Başsavcılığı tarafından apar topar gizlilik kararı getiriyor. Başsavcılığın açıklamasına göre P.Ö. 12 Kasım günü savcılığa şikayette bulunuyor, 17 Kasım'da Gercüş Cumhuriyet Başsavcılığınca 2 kişi tutuklandı ve “bazı medya kuruluşlarınca yayınlanan paylaşım ve iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Soruşturmada şu ana kadar kamu görevlisi olan herhangi bir şüpheli tespit edilmemiştir. Konu ile ilgili soruşturma süreci titizlikle devam ettiği hususları, kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Kadınlar bu olayın peşini bırakmadı. Haberin duyulduğu aynı gün sosyal medyada “#GercüşteNeOluyor?” hashtagıyla eylem gerçekleştirerek kamuoyu oluşturuldu, İper Er’e tecavüz ederek ölüme sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan hatırlatıldı.

Saldırı, bugün eylemlerle protesto edildi. Van'da HDP İl Örgütü önünde toplanan TJA'lı kadınlar bir basın açıklaması yapmak istedi ancak polislerin saldırısıyla karşılaştı. Açıklama yapmak isteyen kadınlara polis coplarla saldırırken, çekim yapmaya çalışan Jinnews ve Mezopotamya Ajansı muhabirleri de saldırıdan payını aldı. Gazetecilerin kamera ve fotoğraf makinelerine de polis tarafından el konulmak istendi.

Akşam saatlerinde de Kadıköy'de Birleşik Genç Kadın Meclisleri bir eylem yaptı. "Fail, Sadece 27 Erkek Değil, Erkek Devlettir!" pankartı açan genç kadınlar, tecavüzü ve bunun üstünün devlet eliyle örtülmesini yürüyüş yaparak protesto etti.