Bir kadının katledilme haberini okurken ya da kadına şiddet haberlerini okurken, izlerken çoğunlukla etrafta olaya tanık olanların müdahale etmediklerini, etseler bu sonuçların yaşanmayacağını görürüz. Empati kurarız ister istemez… “Ben olsam…”

Evet, Kadir Şeker de şiddete uğradığını gördüğü kadına kayıtsız kalamadı. 5 Şubat günü Konya’da darp edildiğini gördüğü kadına yardım etmek istedi, saldırgan Özgür Duran’la boğuşurken cebindeki bıçağı sapladı…

Uyuşturucu vb den 19 sabıkası olduğu söylendi saldırganın. Çevrede olaya tanık olanlar da yaşananları doğruladı. Saldırıya uğrayan kadın ilk ifadesinde Özgür Duran tarafından darp edildiğini söylese de, sonradan “şiddet yoktu, ölümü hak etmemişti” dedi. O’nu savunmak için bir insanı öldürmüş olan Kadir Şeker ise 19 yaşında ve tıp fakültesine girmek üzere üniversite sınavlarına hazırlanıyordu. Tutuklandı ve “kasten adam öldürme” ile yargılandı.

Ve 8 ay sonra Kadir Şeker, “kasten adam öldürme” suçundan 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı…

Evet, bu ülkede kadını kurtarmak istemenin bedeli bu. Bu, artık şiddete uğrayan, yahut öldürülmeye çalışılan bir kadını gördüğünüz zaman, ödemeyi göze almanız gereken bir bedel.

Kadın ölümlerinin bu derece arttığı, bir güne birkaç kadın cinayeti haberinin sığdığı böylesi bir dönemde, kadını korursanız bedeline katlanırsınız demenin adıdır bu 12,5 yıl…