< < Bir Anne Daha Çocuğunun Kemiklerini İstiyor...

Yüzlerce gündür, herkesle birlikte kızını arıyordu Bedriye Doku, 247 gün oldu ve artık tek istediği kızının kemiklerini dahi olsun bulabilmek...

247 gündür bulunamayan, haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu suda arama çalışmaları 6 Temmuz’da durdurulmuş, ailenin ve arkadaşlarının tüm taleplerine rağmen karada herhangi bir arama çalışması başlatılmamıştı.

Bunun üzerine Gülistan’ın annesi Bedriye Doku ve ablası Aygül Doku, arama çalışmaların durdurulmasına karşı Gülistan’ın bulunması talebiyle bugün Dersim Seyit Rıza Meydanı’nda oturma eylemine başladı.

“Ben bir anneyim. Ben kızımı önce Allah’a sonra da bu devlete emanet ettim. Benim kızım öğrenci. Gülistanım nerede? Kızımın kemiklerini verin. Ölmüşse bile kemiklerini istiyorum artık. Nerede kızım? Hangi anne kemik ister? Ben anneyim, kendinizi benim yerime koyun. Bulun artık kızımı, benim ciğerim yanıyor” diye haykırıyor anne Bedriye Doku

Ve ardından bilindik kareler. Oturma eyleminin başlamasıyla iki kadının etrafını ablukaya alıyor polisler. Çevrede destek vermek için toplananları da engelleyerek, hakaretler yağdırarak uzaklaştırmaya çalıştı. Eylemi bitirmemekte ısrar eden Gülistan'ın anne ve ablası polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı.. Bu anları attığı tweetle abla Aygül Doku anlatıyor: “Kızkardeşimiz için yaptığımız oturma eyleminde gözaltına alındık, niye dedik, polis kadın memuru sırtıma tekme attı, iki üç kere daha, sonra onu çekmeye çalıştım, diğer polis memuru gelip telefonumu alıp videoyu sildi. Annem bayıldı, şu an hastanede darp raporu alıyoruz. Hala annemle gözaltında tutuluyoruz niye ama? Zaynalı 24 saat gözaltına almayanların gücü, bir Bedriye anneye mi yetiyor annem tekrar bayıldı ama hiç bir yetkili ortada yok... Sadece bekletiliyoruz neden ama?”

5 Ocak tarihinden bu yana görülmeyen ve kendisinden haber alınmayan Gülistan Doku'ya dair bugüne kadar elde edilen tüm deliller Zainal Abarkarov’u işaret etse de, Zainal hakkında da herhangi bir yakalama kararı çıkarılmadı. Bunun üzerine twitterda “#ZaynalıKimKoruyor hastagı ile çağrı yapılmaya başlandı.