“Artık Yeter”

İzmir’de Kadınlar Birlikte Güçlü Platformu, 18 yaşındaki İpek Er’e tecavüz ederek intihar etmesine sebep olan, olayın twitter’da TT olması sonucu tutuklanıp 1 hafta sonra serbest bırakılan Musa Orhan için eylem yaptı.

Platform, Musa Orhan’ın tutuklanması için saat 18.30’da Alsancak ÖSYM önünde eylem gerçekleştirdi. Eylemde sık sık “Musa Orhan Tutuklansın”, “Kadınlar Birlikte, Birlikte Güçlü”, “Yaşasın Kadın Dayanışması” sloganları atıldı.

Kadınlar Birlikte Güçlü adına basın açıklamasını Mehtap Alişan ve Besriye Tekgür okudu. Açıklamada “İnsanlık dışı uygulamalar her gün başka bir boyutuyla karşımıza çıkıyor. Taciz, tecavüz, itibarsızlaştırma,yok etme, mobbing, eşitsiz uygulamalar, yaşamaya çalıştığımız her alanda karşımıza çıkarılıyor.Nefes alamaz duruma getirildik” denildi.

Kadınlara dönük işkence haberi okunmayan tek bir günün bile geçmediği söylenen açıklamada “Kadına yönelik şiddet konusunda kadınlar haklarına, kazanımlarına sahip çıktıkça,baskılara boyun eğmeyi reddettikçe, bilinçlendikçe şiddet devlet eli ile artıyor, arttırılıyor. İşte tam da burada diyoruz ki, ‘İstanbul Sözleşmesi Yaşatır’, uluslararası sözleşmeleri uygula! Kadınları değil tacizcileri, tecavüzcüleri, katilleri yargıla! Bir kişi daha eksilmeye tahammülümüz kalmadı, artık yeter! Musa Orhan tutuklansın!” denilen açıklamada mücadeleyi yükseltme çağrısı yapıldı.

Açıklama 15 dakikalık oturma eyleminin ardından sona erdi.