Her Şey Bizim Emeğimizle Değişecek

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Emekçi Kadınlar (EKA) Taksim Tünel Meydanı’na toplanma çağrısı yapmıştı eylem ve basın açıklaması için. İçişleri Bakanı’nın “İstiklal’de yürütmeyeceğiz açıklamasının ardından tüm Taksim ve İstiklal Caddesi polis bariyerleri ile çevrilmişti. EKA’lı kadınlar da, Tünel’de bulunan Şişhane Metrosu önünde pankartını açarak sloganlarını haykırmaya başladı.

"Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" pankartı ve “Hareket Geç İsyan Et”, “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dövizleri açan kadınlar erbanelerle, türkülerle halaylara başladı. Kısa sürede kalabalıklaşan halaylarla coşku arttı.

Emekçi Kadınlar, “Caddeleri bize yasaklayabilirler ama biz her yeri eylem alanına çevirebiliriz” diyerek kadınları davet ettiler ve “Jin Jiyan Azadi”, “Kadın Devrim Özgürlük”, “Harekete Geç İsyan Et”, “Yaşasın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” sloganları yükseldi. Kadınlar, “Sınırlarda ölmeyeceğiz; Taciz-tecavüz ve kadın cinayetlerinde ölmeyeceğiz; Bahar umuttur, eskinin yıkılıp yenisinin doğmasıdır. Her şey değişecek; şimdi kadınların özgürlük zamanı” dediler. “Dünyanın sokaklarını biz kadınlarla dolu, biz özgür olmak istiyoruz” dediler. “Umutsuzluğa düşmeyin, halaylar bizim, halaylar bizi bekliyor, mücadeleye çağırıyor” dediler.

Bir süre sloganlar, ajitasyon konuşmaları ve türkülerle süren halayların ardından basın açıklamasını okundu.

Kadınlar basın açıklamasında; “Yarınları bugünden sınıf kardeşlerimizle birlikte kuruyoruz. İsyanımız, kadınların isyanı yeni bir toplumu kuracak kadar güçlüdür.

Kapitalist sistem tıkandıkça tıkandı. İnsanlığa hiçbir gelecek vaat edemiyor. Aksine insanlığı savaşlarla, yıkımlarla, doğal afetlerle, hastalıklarla yok oluşa sürüklüyor. Ekonomik krize, işsizliğe, geleceksizliğe çözüm bulamadığı için bunalıma girip intihar edenlerin sayısı artıyor. Elektriğe, suya, ulaşıma, ekmeğe... yaşamak için gerekli olan en temel ihtiyaçlarımıza zam üstüne zam yapıyor...

Biz kadınlara saldırdıkça saldırıyor. Toplumu tüm insani değerlerden uzaklaştırıp gericileştirmeye çalışıyor. Toplumu çürütmek için her şeyi yapıyor... Tüm bunlara karşı bizim sesimiz, biz kadınların, işçilerin, emekçilerin sesi daha gür, daha fazla çıkıyor...

Cinayetlere, tacizlere, tecavüzlere, şiddete, savaşlara, yoksulluğa karşı haykırıyoruz. HER ŞEY DEĞİŞECEK! ŞİMDİ KADINLARIN ÖZGÜRLÜK ZAMANI! diye.

Ve biliyoruz ki Her şey Sosyalizmle Değişecek. Bu değişimi baharın müjdecisi gibi biz işçi ve emekçi kadınlar yaratıyoruz” diyerek tüm kadınların dünya emekçi kadınlar gününü kutladılar.

Basın açıklamasının ardından halaylar sürdü. Kadınlar hep bir ağızdan erbanelerle türküler söylediler. Yaklaşık bir saat süren eylem yine sloganlarla ve pankartın ardında toplu fotoğraf çektirerek sona erdi.