Adana’da 8 Mart Dünya Emekçi Kadınların Kapitalizme Karşı Mücadele Günü dolayısıyla Adana Kadın Platformu’nun çağrısıyla Uğur Mumcu Meydanı'nda  saat 16:00’da bir miting düzenlendi.

Miting alanı iş makinaları ve polis bariyerleri ile kapatılırken, kadınlar tek bir giriş noktasından didik didik aranarak alana girdi.

Farklı alanlarda bir araya gelip "Jin jiyan azadi" sloganı atıp miting alanına gelmek isteyen kadınlar görevliler tarafından "Slogan atmayın müdahale ederiz" diyerek, kadınların slogan atmalarına izin verilmedi. Mitingden önce yürüyüş yapılacaktı. Fakat valilik bir gün öncesinden yürüyüşü yasakladı.

Mitingde birçok dernekten, sivil toplum örgütlerinden kadınlar vardı. Özelikle Kürt analarının çoğunlukta olması dikkat çekiciydi.

Adana Kadın Platformu adına konuşan Avukat Sevil Aracı Bek, tüm baskılara ve yasaklara rağmen 8 Mart'ta kadınların sokaklarda meydanlarda olduğunu dile getirdi. Kadınların susmayacağını ve mücadele edeceğini kaydeden Bek, "Özgürlük tutkumuzla, bulunduğumuz her yerde bizi ezenlere ve sömürenlere karşı güçlü ve örgütlü duruşumuzla her günü 8 Mart’a çevireceğiz. Kapitalizme ve erkek egemenliğine karşı; cinsiyetçiliğin, şiddetin, sömürünün, tacizin, tecavüzün tüm izlerini yeryüzünden silmek için tüm kadınları mücadeleye çağırıyoruz" dedi.

Ardından Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, kadınların mücadelesini selamlayıp kadınların gününü kutladı. AKP'nin Afrin operasyonuna tepki gösteren Beştaş, "Biz çocuklarımızı birileri savaşa göndersin diye büyütmüyoruz. Ülke güvenliğini sağlamak için gitmişler Efrin'e" diye konuştu. Önce ülkenin iç güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade eden Beştaş, "Önce 4 yaşındaki çocuğun güvenliğini sağlayın. Kadınların günün her saati dışarıda olmasını sağlayın. Önce içerideki güvenliği sağlayın. Kadınların can güvenliğini sağlayın. Biz 40 milyonuz bizi korkutamazsınız. Bizi esir de alamazsınız" şeklinde konuştu.

Mücadele Birliği Platformu da mitinge "Kadın Olmadan Devrim Olmaz Devrim Olmadan Kadın Kurtulmaz, Jin Şoreş Azadi, Kadın Devrim Özgürlük, Şimdi Kadınların Özgürlük Zamanı" yazılı dövizlerle katıldı. Dövizler alanda bulunan kadınlar tarafından çok ilgi gördü.

Miting müzik dinletisi ve halaylarla devam etti.

                       Mücadele Birliği / Adana