Dünya Antiemperyalist Gençlik Platformu (Gençlik Platformu), Dünya Antiemperyalist Platformu'nun Paris Deklarasyonu'nu onaylar ve ortak mücadelelerinde öncülük etme kararlılığını ifade eder ve aşağıdaki 10 hedefi teyit eder.

Gençlik Platformu kendini aşağıdakileri yapmakla yükümlü kılar:

1-ABD emperyalizmi de dahil olmak üzere emperyalistlerin saldırı savaşlarına karşı dünya antiemperyalist güçlerinin nihai zaferi için öncü olarak aktif bir şekilde mücadele etmek.

2-Emperyalist güçlerin askeri eylemlerini, silah sevkiyatını ve mali desteğini durdurmak için işçiler ve halkla birlikte savaş karşıtlığı, emperyalizm karşıtlığı ve ABD karşıtlığı için yılmadan ve güçlü bir şekilde mücadele etmek.

3-Gençlerimizin emperyalistlerin saldırganlık savaşında canlı kalkan olarak seferber edilmesini kesin bir dille reddetmek.

4-Emperyalizmin sahte propaganda ve ajitasyonunun doğasını çeşitli araç ve yöntemlerle geniş çaplı olarak ifşa etmek.

5-Sömürü ve yağmaya karşı çıkmak ve işçiler, köylüler ve diğer emekçi kesimlerle dayanışma içinde olmak.

6-Emperyalizmin ve kapitalizmin bir ürünü olan gençlik sorununun çözümü için gençlik kitlelerinin öncü rolünü arttırmak.

7-Gençlik hareketinin ulusal, bölgesel ve küresel düzeylerde gerçek birliğini hedeflemek.

8-Emperyalizm, revizyonizm ve oportünizm yanlısı gerici ideoloji ve eğilimlere karşı adalet için ideolojik savaşı keskin ve kararlı bir şekilde yürütmek.

9-Durumu bilimsel olarak analiz etmek ve devrimci stratejiler formüle etmek için sürekli çaba sarf etmek.

10-Devrimci örgütsel yaşam ve pratik mücadeleler yoluyla kendilerini komünist hareketin ardılları olarak iyice hazırlamak.

1 Temmuz 2024

ABD

Dünya Antiemperyalist Gençlik Platformu