< Vardık, Varız, Var Olacağız

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) öncülüğünde, 5 Haziran (İstasyon) Meydanı’nda, ''Vardık, Varız, Var Olacağız'' şiarıyla düzenlenen miting; saat 13.00'da başladı.

Miting alanına çıkan tüm yollar ve ara sokaklar; zırhlı araçlar ve bariyerlerle kapatılmıştı. Meydana gelmeden abluka başlıyordu. Arama noktalarında parfüm, kalem ve hatta rujlar alınıyordu. Alana girmeden başlayan ablukaya rağmen dört bir yandan yürüyordu kadınlı-erkekli gruplar.

Alanda''Şiddete, Tacize, Tecavüze, Çocuk İstismarına Son'', ''Jin Xwezaye Dest Nedin Xwezayê'', ''Hebûna Jinê Hebûna Jiyanêye'' pankartları asılmıştı.

Bu mitingde kendi güvenliğini almamıştı tertip komitesi. Güvenliğin sadece TC’nin kolluk kuvvetlerinin insafına bırakılması bir eksiklikti. Ve bunun bir sonucu olsa gerek, polisler miting alanı içerisine girmişti. Halay çeken gençlere yakın duruyor, bir biçimde baskı yapıyorlardı.

Uzun zamandır kentte böylesi bir etkinlik, eylemsellik yoktu. Diyebiliriz ki; 8 Mart bir soluk verdi kente. Baharın ilk günlerine böylesi bir başlangıç iyiye müjdedir. Koşulların dayattığı eksiklikler ve genel anlamdaki eksikliklere rağmen bu böyledir.

Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Diyarbakır Milletvekilleri Feleknas Uca ile Sibel Yiğitalp katıldı ve sık sık ''Bijî Berxwedana Efrînê”, “Bijî serok Apo”, “Jin Jiyan Azadî”, “Kadın Yaşam Özgürlük'' sloganları atıldı.

Mücadele Birliği/Amed