Tekirdağ Çorlu'da ve Ankara Kızılay'da kadınların 8 Mart yürüyüşüne polis saldırdı. Çorlu'da 8 Ankara'da 17 kişi darp edilerek gözaltına alındı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken bir çok kentte kadın örgütleri hafta sonunda 8 Mart yürüyüş ve etkinlikler düzenledi. İstanbul'da miting yapılırken Ankara ve Tekirdağ ve Çorlu'da ise kadınlar polisin saldırısıyla karşılaştı. Ankara ve Çorlu'da kadınlar darp edilerek gözaltına alındı. 

 

ANKARA - Ankara'da ise Ziya Gökalp Caddesi, Çankaya Belediyesi önünde saat 15.00'te yapılacak 8 Mart eylemine polis biber gazı ve plastik mermilerle saldırdı, 17 kişi gözaltına alındı.

Kadınları zorla alandan uzaklaştırmaya çalışan polis, slogan atmaya devam eden kadınlara saldırarak darp etti.

Polis saldırısının ardından kadınlar "Yaşasın 8 Mart", "Yaşasın kadın dayanışması", "Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz" sloganlarıyla Meşrutiyet Caddesi'nde toplanmaya devam etti.

Görüntü alan haber emekçileri polisin kadınlara cinsiyetçi hakaretler ve küfürler savururak, neden sokakta olduklarını, evlere gitmelerini söylediğini aktardı.

Ankara'da darp edilerek gözaltına alınan kadınlar sağlık kontrolünden sonra, 'Kabahatlar Kanunu' kapsamında para cezası kesilerek serbest bırakıldı.

TEKİRDAĞ - 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü yaklaşırken kadın örgütleri, hafta sonunda bir çok şehirde yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi ve Ankara'da Kızılay'da yapılan 8 Mart yürüyüşlerine polis saldırısı yaşandı. Polis Çorlu'da 8 Ankara'da ise 17 kadını darp ederek gözaltına aldı.

Tekirdağ Çorlu’da Çorlu Kadın Platformu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Çorlu Heykel Meydanı'nda basın açıklaması çağrısı yapmıştı. Çorlu Kaymakamlığı “ilçede genel güvenliğin, asayişin ve kamu düzeninin korunması ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasını önlemek” bahanesiyle açıklamanın yasaklandığını duyurmuştu.

Çorlu Kaymakamlığın kararına rağmen şiddete, eşitsizliğe, OHAL’e karşı taleplerini görünür kılmak için sokağa çıkan kadınlara polis saldırdı. Polis darp ederek 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların isimleri öğrenilebilenler ise Alev Yıldırım, Gönül Doğan, Kübra Yılmaz, Eda Erdoğan, Onur Akkuş, Selman Altundal, Emek Sidar Çiçek.