Uyuşturucu çeteleri tarafından Gülsuyu'nda katledilen Hasan Ferit Gedik davasının 35. duruşması görülüyor. Gedik ailesinin avukatı, sanık Kazan'ın her şeyi itiraf etmesine rağmen mahkemenin 7 sanığı tahliye etmesine tepki gösterdi. Duruşma,  14 Şubat 2018'e ertelendi.

İSTANBUL- İstanbul'un Maltepe ilçesine bağlı Gülsuyu Mahallesi'nde uyuşturucu çeteleri tarafından katledilen Hasan Ferit Gedik'in yaşamını yitirmesine ilişkin davanın 35. duruşması bugün görüldü.

Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Gedik'in annesi Nuray Gedik, ailesi, avukatları ve çok sayıda kişi katıldı. Duruşmada 35. duruşma kimlik tespitinin ardından başladı.

Savcı mütalaasını tekrarlarken, söz alan Halkın Hukuk Bürosu (HHB) avukatlarından Ezgi Çakır, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun geçen hafta uyuşturucu satıcılarının bacağının kırılması yönünde polislere verdiği talimatı hatırlarak, devletin uyuşturucu ile mücadele etmeme politikasına dikkat çekti. Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Savaş ve Kurtuluş Merkezi'nin kapatıldığını, 15 hastanın gözaltına alınarak 7 gün gözaltında tutulduğunu ve mahalleye kalekol yapıldığını anımsattı.

Hasan Ferit Gedik'in katledilmesine ilişkin sanık Mert Kazan'ın samimi itiraflarda bulunduğuna vurgu yapan Çakır, "Örgütün lideri konumdaki Zafer Turhan tarafından azmettirildiği, hapishaneye nasıl uyuşturucu, para sokulduğunu anlatmıştır. Çete lideri vasfıyla suça azmettiriyor. Zafer Turhan tape'lerde açıkça görüldüğü üzere Hasan Ferit Gedik olayında suça karıştığını itiraf ediyor. Mahkeme heyeti sanıkları tahliye etmekle kalmadı, adli kontrollerini kaldırdı. Şimdi biri Türkmen Dağında diğeri Gürcistan'a kaçmıştır" diyerek dosyanın tasfiye edilmeye çalışıldığını belirtti. Çakır, tahliye edilen 7 sanığın da derhal tutuklanmasını talep etti. Söz alan tutuklu sanık Mert Kazan, savcının mütalaasına katılmadığını belirtti.

Her şeyi anlattığını ve pişmanlık duyduğunu söyleyen Kazan, "Şahin Eren'in avukatı ve Şahin Eren beni sürekli baskıladılar. Mert Kazan, Ferhat Keleş olayı anlattı, ben olayı görmedim bile. Suçu sen üstlen biz sana, ailene bakarız dediler. Her şeyi anlattım. Zafer Turhan da söylüyor Hasan Ferit'i Şahin Keskin'in öldürdüğünü" dedi.

Kazan'ın ardından duruşmaya ara verildi. Mert Kazan, bir önceki duruşmada, itiraflarda bulunmuştu. Kazan'ın baskı altında ifade vermemesi için diğer sanıklar salondan çıkarılmıştı. İfade vermesin diye defalarca evinin kurşunladığını söyleyen Kazan, "Kaldığım cezaevinin değişmesi için girişimde bulundum ancak hala onlardan uzak değilim. Olay günü orada bulunanlar Hakan Taşhan, Doğukan Cep, Şahin Eren ve Necdet Polat'tır" demişti.

Kazan ayrıca, Hasan Ferit Gedik'i vuranın Şahin Eren olduğunu itiraf etmişti. Kazan, "Kaç senedir bana kendinin vurduğunu söylüyor, hepimiz biliyoruz" demiş, ayrıca saldırı sırasında Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Maltepe İlçe Örgütü'nün de kurşunlandığını hatırlatarak "ESP'nin kurşunlanması ve yaralama olayında Engin Saba, Ercan Çiftçi, Doğukan Cep, Uğur Köroğlu, 7-9 kişi var. Hep suçluları tahliye ettiniz, onlar dışarıda bir çete kurdu. Mahkemeye gelip şikayetini geri alan müştekilere 5'er bin lira para verdiler" dedi.

Duruşma aranın ardından sanık Zafer Turhan'ın savunmasıyla devam etti. Çete lideri olmadığını iddia eden Turhan, "Hasan Ferit olayında azmettirici olduğum söyleniyor. Ben Maltepe'deydim. Gökhan Ataş'ı da vurmadım" dedi.

Mahkeme heyeti beyanların ardından tutukluların tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, karar verilmek üzere 14 Şubat 2018'e ertelendi.