< Nuriye ve Semih Eylemi Davasından Beraat

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemine katıldıkları için haklarında dava açılan 9 kişinin duruşması bugün İstanbul Anadolu Adliyesinde görüldü. Haklarında dava açılan 9 kişi beraat etti.

 İSTANBUL - KHK ile ihraç edilen akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’ya destek olmak için Mayıs 2017'de Kadıköy'de gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 9 kişi hakkında "Kanuna aykırı gösteri" yaptıkları iddiasıyla açılan davanın karar duruşması bugün Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

 Haklarında dava açılan 9 kişiden 7’sinin katıldığı duruşmaya başka bir dosyadan tutuklu bulunan ve yine KHK ile ihraç edilen Nazife Onay ise SEGBİS sistemi ile katıldı. Gözaltına alınarak haklarında dava açılanlar arasında Barış İçin Kadın Girişimi’nden kadınlar da yer alıyor.

 Duruşmada ilk olarak Nazife Onay hakkındaki iddialara yer verildi. Onay, iddiaları kabul etmediğini belirterek beraat talebinde bulundu.

Ardından duruşmaya katılan diğer sanıklar haklarındaki iddialarda yer alan suçlamaları reddererek beraatlarını talep etti. Duruşmaya katılanların savunmalarının kayda geçilmesinin ardından mahkeme heyeti verdiği aranın ardından tüm sanıkların beraatlarına karar verildiğini açıkladı.

 Görülen duruşmanın ardından yapılan açıklamada Barış İçin Kadın Girişimi adına konuşan Filiz Karakuş, adaletin yerini bulduğunu belirterek her yerde adaletin sağlanmasını istediklerini belirterek Nuriye ve Semih’in de bir an önce işlerine iade edilmelerini istediklerini söyledi.