< TDİ'den "Tutsak Aileleriyle Tek Tipi Konuşuyoruz" Etkinlikleri..

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi son çıkan KHK'ler ile tutsaklara dayatılamaya çalışılan tek tip elbiseye, işkence, sürgün ve hak gasplarına karşı birlikte mücadele ve dayanışma çağrısı yaptı. Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi ayrıca zindanlarda tutsaklara dayatılan tek tipi konuşmak üzere tutsak yakınlarıyla iki ayrı etkinlik düzenliyor.

İSTANBUL - Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi iktidarın son çıkan KHK'ler ile zindanlardaki tutsaklara tek tip elbise dayatmasına, artarak devam eden işkence, sürgün, tecrit ve hal gasplarına karşı tutsaklarla dayanışmak ve birlikte mücadele etme çağrısında bulundu.

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi ayrıca tutsak aileleriyle bir araya gelerek zindanlarda tek tip dayatmasını ve buna karşı mücadeledeyi konuşmak üzere iki etkinlik düzenliyor.

6 Ocak 2018 Cumartesi HDP Sultangazi İlçe binasında saat önce 17.00'de, 7 Ocak 2018 Pazar HDP Sancaktepe İlçe binasında saat 14.00'de  "Tutsak Ailelelriyle Tek Tipi Konuşuyoruz" başlığıyla söyleşi yapılacak.

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi'nin yaptığı dayanışma çağrısı ise şöyle:

"Kadınlar, gençler, işçiler, LGBTİ'ler, bir bütün ezilen halklar için her dönem OHAL koşullarında baskı, şiddet ve inkâr politikalarıyla dizayn edilmeye çalışılıyor.

Hapishanelerden dışarıya bir bütün tek tipleştitilmeye çalışılan yarınlarımızı, dünün mirasından öğrenerek yarını birlikte tartışalım.

İçerde dışarda can bedeli mücadelelerle elde ettiğimiz halklarımızın gasp edilmesine, KHK'larla tırpanlanmasına karşı neleri ve nasıl yapapacağımızı birlikte konuşalım.

Tutsaklarla Dayanışma İnisiyatifi"