< < Adana'da Avukatlardan Tutuklu Meslektaşları İçin Eylem

Adana Çağdaş Hukukçular, Adana Adliyesi önünde toplanarak 100 gündür tutuklu bulunan meslektaşlarının serbest bırakılması talebiyle basın açıklaması gerçekleştirdi.

ADANA - Adana Çağdaş Hukukçular, 100 gündür tutuklu bulunan avukatların serbest bırakılması talebiyle Adana Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Adliye önünde toplanan avukatlar “Tutsak Avukatlar Serbest Bırakılsın” yazılı pankart açtı. Eylemde konuşan Av. Ali Akıncı, Anadolu topraklarının gördüğü en ağır  baskı, işkence, tutuklama, yaşam hakkının ihlali gibi durumların yaşandığı tarihlerden birinin 12 Eylül 1980 olduğunu hatırlatarak, o günden bu güne iktidarlar değişse de yaşatılan zulmün değişmediğini, iktidarların zulmetmekten vazgeçmediğini söyledi. “O zamandan beri hak ihlalleri, sömürü, katliamlar hiç bitmemiştir. İşçiler, memurlar, öğrenciler, işsizler ve elbette ki biz avukatlar, kısacası bir bütün olarak ezilen halklar, faşizmin saldırısı altındayız. Bu saldırının boyutları katletmeye kadar varmakta. Erdal Eren’den Ceylan Önkol’a, Berkin Elvan'a; Lice'den Roboski'ye Suruç'a, Ankara'ya; Fuat Erdoğanlardan Tahir Elçi'ye… Devlet öldürmeye devam ediyor" dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Platformu ve Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatlarının mesnetsiz iddialarla tutukluluğunun sürdüğünü aktaran Akıncı, iktidarın emrindeki yargı mensuplarına seslendi.

 "Meslektaşlarımız hakkında verdikleri tutuklama kararları hükümsüzdür. Hapishane, karakol, adliye, büro, sokak fark etmez, bulunduğumuz her alanda zulme karşı direneceğiz, direnenleri savunacağız. Demiş ya Yaşar Kemal; 'Zulme sessiz kalan bir gün zulme uğrar, haksızlığa karşı durmak insanın onurudur.' Biz onuru seçtik!" diyen Akıncı 12 Eylül tarihinde gözaltına alınıp tutuklanan Çağdaş Hukukçular Derneği üyelerinin 100. Günde olduklarını hatırlattı.

Akıncı sözlerini  "Buradan onlara, mesleğin onurunu taşıyanlara selam olsun. Hiçbir müvekkilleri avukatsız, hiçbir dosyaları savunmasız kalmayacak. Ve elbette faşizme karşı direnişlerinde de yalnız olmayacaklar" diyerek bitirdi.