Almanya Mücadele Birliği bu yıl kış kampnı 23-26 Aralık tarihlerinde gerçekleştirdi. Çocuklar için de ayrı etkinlik programlarının yapıldığı kamp hem yetişkinler hem de çocukların verimli ve eğlenceli 4 gün geçirmelerini sağladı.

 Almanya Mücadele Birliği olarak bu yılki kış kampımızı 23-26 Aralık tarihleri arasında Almanya’nın Wieden Köyü’nde gerçekleştirdik. Oldukça çoşkulu ve keyifli geçen kampımızın hazırlıkları çok önceden başlamıştı. Öncelikle hazırlık grubu oluşturduk. Bu yıl bir ilk olarak çocuklara ayrı bir program ve etkinlik oluşturma kararı aldık ve bunun ne kadar isabetli bir karar olduğunu kamp süresince gördük. Çocuklar hiç sıkılmadılar, etkinlik ve tiyatro gösterisi gerçekleştirdiler. Ve kamptan çok mutlu ayrıldılar.

Hazırlık grubu öncelikle kampın yapılacağı yeri, orada yapılacak etkinlikleri, yapılacak yemekleri, alışverişi ve kam görevlilerini belirledi. Yer tutuldu, afişler kampa davet edilekecekler için davetiye hazırlandı, alışveriş yapıldı. Kampımıza Almanya’nın dışında Türkiye, Hollanda, Fransa ve İsviçre’den de dostlarımız geldiler.

23 Aralık akşamı kamp yerine ilk ulaşanlar dağ evini hazırlamaya başladılar. Günlük yemek ve temizlik görevlilerinin yazılı olduğu panomuz hazırlandı. Akşam yemeği hazırlıkları yapıldı. Tek sıkıntı dağ evine giden yolun buzlu olmasıydı. Yıl tuzlandı ve daha sonra gelecek olanlar için beklenmeye başlandı. İlk kez tanışanlar yıllardır birbirini görmeyen arkadaşlar arasında sohbetler de koyulaşmaya başladı. Akşam 11 gibi herkes kamp yerine ulaşmıştı. Saz eşliğinde türküler halaylar ve oyunlarla ilk gecemiz sona erdi.

Ertesi gün saat 08.00 kalkış saatimizdi. Kahvaltı görevlileri kahvaltıyı hazırladılar. Kahvaltı sonrası saat 09.30’da büyüklerin ve küçüklerin ilk etkinliği başladı. Küçüklerin etkinliği unacakları tiyatro gösterisine hazırlanmak büyüklerinkiyse sinevizyon gösterisi ve bu gösteri üzerine sohbetti. Sinevizyon gösterisi sırasında duygusal anlar yaşandı. Daha sonra Türkiye’den gelen bir işçi yoldaşımız güncel politik durum üzerine bir sunum yaptı. Soru ve cevapların ardından ilk tekinliğimiz sona erdi. Yemek arası verildi, sohbetlere devam edildi. Öğleden sonra etkinliği başladı. Çocukların etkinliği bu sefer bez torbaları kumaş boyasıyla boyamaktı. Büyüklerin etkinliği ise Almanya Mücadele Birliği tarafından oluşturulan çalışma gruplarının sunumuydu. Rosa Luxemburg Anması Çalışma Grubu, 1 Mayıs Çalışma Grubu, EKA Almanya vb. Gruplar çalışma ve hazırlıklarını sundular. Böylece ilk gün etkinlikleri süna ermiş oldu. Akşam yemeğinden sonra kampımıza küçüklerin büyük bir merakla beklediği Noel Baba geldi. Ve bütün küçüklere hediyeler dağıttı. Daha sonra ise sazlı sözlü sohbetlere geçildi.x

25 Aralık Pazar günü kahvaltıdan sonra karlı kamp yerimizde topluca dağ yürüyüşü yapıldı. Çocuklar kartopu oynadı kayak yaptı karlarda yuvarlandı. Öğlen yemeğinden sonra çocukların büyük anı geldi ve tiyatro gösterimi başladı. Çocuklar ellerinde posterlerle tek tek sahneye gelerek Türkiye ve dünya devrimini önderlerini kısaca anlattılar. Anlatımdan sonra bizlere Grup Emeğe Ezgi’nin Adım Deniz parçasını söylediler. Tiyatro gösterisi büyüklerin büyük ilgisi ve alkışlarıyla karşılandı. Gösterinden sonra ise genç bir arkadışımızın aldığı hediyeler çocuklara dağıtıldı. Çocuklar ayrıca anne ve babalarına boyadıkları bez torbaları açık arttırma usulü satarak kamp kasasına katkı sundular. Akşam yemeğinden sonra biz büyükler tek tek söz alarak kamp değerlendirmesi yaptık. Eksiklerimizi, memnuniyetimizi, bir sonraki kamp için çıkartığımız dersleri konuştuk. Çocuklar ise patlamış mısır eşliğinde çocuk filmi seyrettiler. Akşam yine sazlı sözlü sohbetimiz vardı. 

Kampın son günü  saat 12.00‘de dag evini teslim etmemiz gerektiğinden erkenden kalkıp kahvaltıdan sonra elbirliğiyle temizliğe giriştik. Bir dahaki etkinliklerde buluşmak üzere kamp yerinden ayrıldık.x

Mücadele Birliği / Almanya