Ekim Devrimi'nin 100.yılını Mehmet Ayvalıtaş Parkı'nda yapılan etkinlikle kutladık.
İSTANBUL - Ekim Devrimi'nin 100. yılını kutlamak için Kadıköy'de Mehmet Ayvalıtaş Parkında buluştuk.
Saatler 19.00'a gelirken parkı bayraklar ve pankartlarla donattık ve marksizm leninizmin kadın ve erkek önderlerinin fotoğraflarını yerleştirdik. Etkinlik, ilk işçi köylü iktidarını kuran Sovyet halkları şahsında devrim savaşçıları için saygı duruşu ile başladı. Ve “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” denildi.
Mücadele Birligi Platformu adına okunan basın açıklamasında korkularını ve zincirlerini kaybeden işçilerin çıktıkları yürüyüşlerinde devrimi zafere ulaştırdıkları anlatıldı.
"Proletarya ya devrimcidir ya da kocaman bir hiç... demişti Marx.
Ekim Devrimi bu gerçeğin altının kanla canla çizilmesiydi. Bugün yine bir devrimler çağında, tarihin yeni bir uğrağında Ekim’in cüret ve iddiasını kuşanmak zorundayız! Tüm yeryüzü eylem alanına dönmüşken hala kırıntılar uğruna mücadeleyi tek varlık gerekçesi yapan sözüm ona sosyalistlere rağmen geleceği kazanmak için kavgaya atılıyor işçi ve emekçiler. KHKlar ile işinden edilen binlerin kavgası sürüyor.
Nuriye ve Semih’in açlığı kavgayı büyütüyor. Bugün fabrikalarda, madenlerde, sokaklarda yükseliyor kavga, tıpkı dün Gezi Ayaklanmasında olduğu gibi. Tıpkı Rojava’da olduğu gibi. Gezi’yi yaratarak sokakları zapt edenler yürüyor yeni Ekimleri yaratmak için. Şanlı Ekim Devrimi’nin yüzüncü yılında yürüyoruz karanlığın üzerine doğru Denizlerden gelen cüretimizle...
Burjuvazi ile proleterler arasındaki kavga, kapitalizmle komünizm arasındaki amansız mücadele kesintisiz sürüyor. Bu tarihsel kavgayı işçi sınıfı kazanacak, sosyalizm kazanacak. Ekim devriminin 100. yılında zaman yeni devrimleri ekiyor toprağa... Hasat zamanı yakındır. Bu gerçeğin bilincinde olarak ileri atılmalıyız" denildi.
Devrimci Öğrenci Birliği (DÖB) adına yapılan konuşmada da gençlik olarak Rusya'da yapılan Genclik Festivalinde devrimin ve sosyalizmin içeriğinin boşaltılmasına değindi.
Şair dostumuz Selah Özakın da şiirleriyle yanımızda yerini aldı.
Emeğe Ezgi de Ayışığı Ritim Atölyesinin bandosu eşliğinde Enternasyonal, Partizan ve Çav Bella Marşları söylediler.
Sanatını her zaman emekten yana kullanan Tiyatro Simurg, Paris Komünü ve Ekim Devrimini ve zaferi kazanan işçileri anlattılar oyunlarıyla.
Ardından müzisyen dostlarımız Kömür Karası Müzik Grubu Nazım ustanın siirlerini ezgileriyle buluşturarak bir dinleti verdiler.
Etkinlik sloganlarla sona erdi.