< ESP’ye Baskınlar Protesto Edildi

Baskılar, operasyonlar, gözaltılar hız kesmiyor. Geçtiğimiz gece İstanbul’da yapılan ev baskınlarında 15 kişi gözaltına alındı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) ve Etkin Haber Ajansı (ETHA)'ya yönelik gece saatlerinde başlayan operasyon sabah saatlerine kadar devam etti.

Operasyonlarda gözaltına alınanlar, ESP Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gümüştaş, Av.Sezin Uçar, Özgen Sadet, Nihat Göktaş, Erkan Kakça, Nurcan Vayiç, İlhan Aslan, Mehmet Aslan, Meral Tatar, Sercan Genç, Mazlum Demirtaş, Hünkar Yurtsever, Onur Binbir ve ETHA muhabirlerinden İsminaz Temel ve Havva Cuştan…

ESP gözaltılar üzerine yazılı bir açıklama yaparak “Partimiz de dâhil, devrim ve demokrasi güçlerinin zulme ve zorbalığa boyun eğmez mücadelesi ve direnişi faşist diktatörlüğün korkularını büyütmeye ve onların sonunu getirecek büyük kavgayı beslemeye devam edecektir. Bu kapsamda tüm devrim ve demokrasi güçlerini faşist gözaltı terörüne karşı ortak tutum almaya, güçlerini birleştirmeye çağırıyoruz” dedi.

Operasyonlar, HDP İstanbul İl Binasında 17.00’de yapılan bir basın açıklamasıyla da protesto edildi.

HDP İl Binasında toplanan kurum temsilcileri, ard arda söz aldı. HDP İl Eşbaşkanı Esengül Demir, PM üyeleri, ESP, SODAP, Özgür Gelecek, KESK KHK İstanbul direnişçileri, Kızılbayrak, KJA, SGDF, SKM, SYKP, Suruç Aileleri ve yaralıları, Limter-İş Sendikası Genel Başkanı Kanber Saygılı ve gözaltına alınanların yakınları basın toplantısında söz alarak konuştu, baskıların, gözaltıların onları yıldıramayacağını söyleyerek mücadeleyi büyütme sözü verdi.