< Ulaş Adalı İsviçre’de Anıldı

 

Halkların Birleşik Devrim Hareketi (HBDH), kurucularından olan DKP MK üyesi ve BÖG kurucularından olan Gökhan Taşyakan (Ulaş Adalı), İsviçre’de anıldı.

Zürih’te 24 Eylül günü yapılan anma etkinliği saygı duruşuyla başladı. Anmada ilk olarak‚ “Toprakla tohumun, ateş ile körüğün, rüzgar ile alevlerin, barut ile kıvılcımın, cesaret ile bilincin, haklılık ile gücün, inanç ile cüretin buluşması. Mahir ile İbrahim’in, Deniz ile Mazlum’un, Anadolu ile Mezopotamya’nın, Fırat ile Asi’nin, Çoruh’un, Sakarya’nın, Ağrı ile Amanos’un, Zigana’nın, dağlar ile sehirlerin, fabrikalar ile köylerin, işçiler ile köylülerin, kadınlar ile erkeklerin, Kürtlerin, Türklerin, Arap, Laz, Ermeni, Alevilerin, Süryanilerin, Çerkezlerin, Sur’un, Cizre’nin, Silopi’nin, Nusaybin’in, Kobanê’nin, Qamişlo’nun, Şengal’in, Hatay’ın, Ankara’nın, Geziden Rakka’ya halklar ile devrimin, devrim ile hareketin, hareket ile zaferin öncü gücü şehitlerimizi anıyoruz” denildi.

Gökhan Taşyakan’ın Kobanê’ye giderken ailesine ve yoldaşlarına yazdığı mektup okundu, savaş alanlarından görüntüleri ve Şehit Bedreddin Akdeniz taburunda düzenlenen anma töreni görüntülerinden oluşan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Devrimci Komünarlar Partisi (DKP) ve HBDH adına yapılan konuşmalarda da “Halkların Birleşik Devrim Hareketi’nin oluşumu, gelişimi konusunda büyük çabalar sarf eden, bunun ilerletilmesi için canla başla çalışan Ulaş Adalı yoldaşın emeği ve katkısını asla unutmayacağız ve onu geliştirerek halklarımıza birleşik devrimi armağan edeceğiz” denildi.

TKEP/Leninist Avrupa komitesi de “Ulaş Adalı yoldaş ömrümü Türkiye halklarının devrim ve komünizm davasına, Kürdistan halklarının ulusal ve sınıfsal kurtuluş davalarına adamıştır. Bize düşen, kahramanlarımızın davasını zafere ulaştırmak için birleşik devrim yolunda yürümektir. Bize düşen, onlara devrim ve komünizm bayrağını burjuva iktidarın, burjuva devletin burçlarına dikmektir. Bunu başaracağız! Bu bizim kahramanlarımıza sözümüzdür” derken, TKP-LM İsviçre yönetimi, MKP, Kürt Toplum Merkezi – NCDK, MLKP adına da konuşmalar yapıldı.

Anmada 20 Eylül’de yaşamını yitiren devrimci anamız Cumartesi Annesi Güzel Şahin ve TKP-ML üyesi Serdar Can da anıldı, “Yüzü yarına dönük ve yarın için direnenlerimizden Güzellerimiz, Serdarlarımızı uğurladığımız şu günlerde onlara vereceğimiz söz, elbette egemenlerin saraylarını, saltanatlarını başlarına yıkmak olacaktır” denildi.

Anma, “Devrimci mücadele tüm ağır kayıplarıyla faşizm karşısında ilerlemeye devam ediyor. Gericilere, faşizme karşı devrimci savaşı ve birleşik devrimi büyüten tüm Türkiyeli ve Kürdistanlı devrimcilerin yanında olduğumuzu, Ulaş yoldaş şahsında onların mücadelelerine bağlı kalacağımızı ve onların mücadelelerinin sesi olacağımızı bir kez daha haykırıyoruz. Devrim ve sosyalizm mücadelesine, şehitlerimize bağlı kalacağımızı yineliyoruz” denilerek sona erdi.