Gece saat 24.00’da Türk savaş uçakları Maxmur Kampı ve Şengal’i bombalamaya başladı.

Diyarbakır’dan havalanan yaklaşık 35 savaş uçağı ve SİHA’nın 1 saati aşkın süre Medya Savunma Alanları, Maxmur ve Şengal’i bombaladığı öğrenildi.

Şengal'de bombalanan yerlerden biri olan Serdeşt kampı, IŞİD’in elinden kurtarılan binlerce Êzidî'nin kaldığı sivil bir kamp.

Gece ilerledikçe gelen haberlerle bombardımanın detayları belli olmaya başladı. Şengal ve Xanesor’da birçok yerin yanı sıra Serdeşt hastanesi hedef alındı. Yaralılara müdahale etmek için giden sağlık ekibi de hedef oldu, çok sayıda sivil yaralandı. Maxmur’da can kaybı olmadığı öğrenildi.

Savunma Bakanı bir açıklama yaparak, “Pençe Kartal Operasyonu”nun başladığını duyurdu. Burjuva medya da Türk medyası Duhok, Zaxo, Amadiyê, Qereçox dağı ve bölgelerinin bombalandığı haberini veriyor...

Saatler 02.30'a gelirken, Maxmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Çiçek Denzin “Maxmur halkı 7’den 70’e Türk devletinin saldırılarına karşı ayaklandı" diyor. Foza Yûsif da, Türk devletinin saldırılarına karşı bütün Kürtlere “ayağa kalkın” çağrısı yaptı. Avrupada bazı kentlerde Kürdistanlılar sokaklara çıktı.