George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından önce ABD’de başlayan sonra da dünyanın başka başka yerlerinden destek bulan eylemler sonucu herkesin aklında bir soru belirdi:Bu gösterilerin arkasında kim var?”

Hepimiz günlerdir Amerika’nın birçok kentinde sokağa çıkma yasaklarına rağmen sürmekte olan gösterileri büyük bir heyecan ve coşkuyla izliyoruz.

Evet, bu gösterilerin ardında gerçekten de kim ya da kimler var? Trump’ı devirmek isteyenler mi? Rusya mı? Çin mi? Soros mu? Bu soru kim ya da kimler tarafından sorulursa sorulsun bizce cevabı açıktır....

Evet günlerdir ABD’de süren ve oradan başka başka ülkelerin başka başka kentlerine yayılan bu öfkenin, gösterilerin, protestoların arkasında, “sürü bağışıklığı” denilerek Covid-19 pandemisine karşı hiçbir önlem alınmadan ölümle yüz yüze bırakılan, hergün kitlesel ölümler yaşayan milyonlar var!!!

Hepimiz “pandemiyle eşitlendik!!!” yalanıyla uyutulmaya çalışılan, sermaye sahipleri korunaklı saraylarında dünyanın bütün nimetleri önlerine serili yaşarken, açlıkla yüzyüze olan ve her gün ölümle burun buruna bir savaşa gider gibi sermayenin çarkını döndürmek için işe gitmek zorunda kalan işçiler var. Yaşamları açlıkla boğuşmakla geçen işsizler var. Sokaklarda yaşamak zorunda bırakılan evsizler var.

Bu gösterilerin arkasında yıllarca evlatlarını aramaktan vazgeçmemiş Cumartesi Anneleri, Plaza De Mayo Anneleri; analarımız var.

Irkçlığın, şiddetin, katliamın her türüne uğramış siyahiler var, beyazlar var, kızılderililer var.

Yeni Zellanda’da, Danimarka’da, İngiltere’de, Almanya’da, Paris’te, Avustralya’da “Siyahi Hayat Değerlidir” diyen kitleler var.

Sokağa çıkma yasağında ekmek almaya gittiği için, çöp dökmeye gittiği için işkenceye uğrayanlar var. Kürtçe müzik dinlediği için öldürülenler var. Gezi’nin milyonları var...

Bu gösterilerin arkasında tüm dünyanın ezilen ve sömürülen, şiddete, baskıya, katliama, soykırıma, ırkçılığa uğrayan, pandemi öncesi Latinlerden, Ortadoğu’ya, Avrupa’ya, Asya’ya vs pek çok kıtaya kadar sokakları dolduranlar, pandemiyle kitlesel ölümlere terk edilenler var.

Bu gösterilerin arkasında Trump’un o çok güvendiği, kitleleri sürekli tehdit ettiği “Ulusal Muhafızlar”a bile diz çöktüren milyonların, milyarların, yoksulların sınıf kini, sömürüye, kapitalizme öfkesi, insanlığın kurtuluşu olan sosyalizme özlem var !!!