Kürt halkına yönelik operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor.

Bu sabah Amed merkezli bir soruşturmada DBP, Özgür Kadın Hareketi (TJA) ve Rosa Kadın Derneği yönetici ve üyelerinin evleri polislerce basıldı, arama ve gözaltılar yaşandı.

Urfa Karaköprü’de Rosa Kadın Derneği Kurucu üyesi Narin Gezgör, Amed'de Rosa Kadın Derneği Kurucu üyesi Ayla Akat Ata ve Dernek Başkanı Adalet Kaya, TJA aktivistleri Gülcihan Şimşek ve Zelal Bilgin, DBP eski Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP MYK üyesi Özlem Gündüz, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Remziye Sızıcı ve Kasım Kaya, HDP üyesi Mehmet Ali Altınkaynak, Kürt siyasetçi Celal Yoldaş ile Nazile Tursun gözaltına alındı.

Rosa Kadın Derneği'nin Kayapınar ilçesindeki binasına da baskın düzenledi. Kapılar kırıldı ve tüm kayıt evraklarına el konuldu. Baskının gerekçesi ise öğrenilemedi henüz.

Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu operasyonun sürdüğü ve gözaltıların artabileceği öğreniliyor.

Bunca yıllık mücadelelenin öğrettiği en önemli derslerden biri, hiç bir baskı, gözaltı, işkence ve tutuklamanın, kaybetmenin, katletmenin Kürt halkının özgürlük mücadelesini, kadınların yükselttiği özgür olma savaşımını engelleyemeyeceği, aksine aleve dökülen benzinler misali alevleri harlayacağıdır.