“Mücadele Etmeye Devam”

HDP’li belediyelere yapılan kayyum darbesi ve belediye eş başkanlarının gözaltına alınmalarını protesto etmek için, 15 Mayıs günü saat 13.00’te HDP İstanbul İl binası önünde sosyal mesafe kuralına uygun bir şekilde basın açıklaması yapıldı.

İlk yapılan konuşmada “15 Mayıs Anadil Günü’nün özel olarak seçilerek kültürün yaşatılması, asimilasyon ve tekci uygulamaların sonlanabilmesi için mücadele etmek yerine, demokrasinin vazgeçilmezi olan yerel yönetimler ve yerel yönetimlerde halkın seçtiği seçilmişlerin darbe yönetimiyle ele geçirilmesi ve belediyelerimizin gasp edilmesi, halkın seçimine iradesine el konulması, darbe tartışmalarının yaşandığı bu süreçte kimlerin darbeci olduğunu bu bir kez daha ortaya koymuştur. Darbe hukuku ile ülke yönetmenin ispatıdır bu” denildi Ve sözü HDP milletvekili Züleyha Gülüm aldı.

Gülüm, “Bu iktidar her türlü zor durumu kendi bekası için, belediyelerimizi gasp etmek için, halkın haklarına el koymak için fırsat olarak görüyor. Korona günlerinde halkın sağlığı ciddi tehdit altındayken, sermayenin çıkarı için halk sağlığını hiçe sayanlar kendi yandaşları için politika üretenler bir yandan da kayyum atıyor. Buradan bir kez daha söyleyelim ki ne yaparlarsa yapsınlar halkın iradesi değişmeyecek. Kayyum atayarak, halkın üzerinde baskı uygulayarak gözaltılar yaparak, çocuklara silah doğrulayarak, mezarlıklara saldırarak bu halkı mücadeleden uzaklaştıramazsınız.

Bu ülkede özgürlük, adalet, barış, demokrasi, halkların bir arada eşit koşullarda yaşadığı, Kürt halkının eşit koşullarda yaşadığı bir dönem gelene kadar asla bu mücadele durmayacak. Bu sadece HDP’ye yapılan bir darbe değildir. Tüm ezilenlere, emekçilere yapılmıştır. Sessiz kalmak, yarın sizin başınıza da aynısının geleceğini gösterecek” dedi.

“Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek”, “Kayyım Gidecek Biz Kalacağız”, “Faşizme Karşı Omuz Omuza” sloganları atılan eylemde basın açıklamasına geçileceği esnada bir ana, önce Türkçe sonra Kürtçe “Anayız Barıştan Yanayız” diye isyan ederek, zılgıtlar arasında “yeter artık yeter yeter” diye haykırdı.

Ardından HDP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Tepeli basın açıklaması okuyarak “HDP belediyelerinin alternatif yaşam ve yönetim biçimlerine karşı uygulayacakları hiçbir politika ve pratiği olmayan iktidarın kayyım rejimi ranta, israfa, zorbalığa, hukuksuzluğa, çalmaya çırpmaya dayalıdır. Saray vesayetinin halkın belediyelerine atadığı memurlar yanlarına aldıkları çıkar grupları ve çeteler aracılığıyla Kürt kentlerini sömürmenin bedelini er yada geç adil bir yargı karşısında vereceklerdir.

Kürtlerin iradesinin gasp edilerek kara günler yaşatmak isteyenlerin sonları yakındır. Zerre boyun eğmeden, geri adım atmadan bu kirli ve kara zihniyetle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Açıklama “Faşizme Karşı Omuz Omuza”, “Susma Sustukça Sıra Sana Gelecek” sloganları ile sona erdi.