< Kayyum Saldırıları Sürüyor

İçişleri Bakanlığı’nın kararı ile sabahın erken saatlerinde 4 Belediyeye kayyum atandı, görevlerinden alınan belediye başkanları erken saatlerde evlerine yapılan baskınlarla gözaltına alındı.

HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan ve Baykan belediyelerine kayyım atandı. Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz ve Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül ile Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş görevlerinden alınarak, yerlerine vali ve kaymakamlar kayyum olarak atandı.

Atamaların ardından belediye binalarının çevresi de polis tarafından ablukaya alındı. Siirt Belediyesi Eşbaşkanlığına seçilen, ancak KHK’li olduğu gerekçesiyle mazbatası verilmeyen Resul Kaçar'ın da evine yapılan baskın sonucu gözaltına alındığı öğrenildi

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 3'ü büyükşehir 65 belediye kazanan HDP'nin şu ana kadar 44 belediyesine kayyım atandı, 6 belediyesinin seçilmişine KHK'li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmedi.

Salgın, devletin emekçi halklara ve Kürt halkına yönelik saldırılarını durdurmak bir yana, arttırarak sürdürmesini sağlıyor.