Salgınla mücadele ederken dahi Kürt halkına saldırılar hız kesmeden devam ediyor. Küçük çocuklardan mezarlıklara kadar, her yaşta Kürt, faşizmin saldırılarından payına düşeni alıyor.

1 Mayıs’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında, Mardin’in Nusaybin ilçesinde toplu konutlar sitesine giren polis küçük çocukları kovalayarak gözaltına almaya çalıştı.

Videolara yansıyan görüntülerde polis havaya ateş açarak çocukları silahlarla kovalıyor ve 8 yaşındaki zihinsel engelli çocuğu çekiştirerek polis aracına bindirmeye çalışıyor, çocuk korkudan ve yaşadığı travmadan altını ıslatıyor... Polisin gerekçesi çocukların “sokağa çıkma yasağı”na uymaması...

Son haftalarda gündemden düşmeyen bir konu da, gerilla mezarlarına yönelik saldırılar. Van ve ilçelerinde başlayan mezarlık saldırıları Kuzey Kürdistan’ın pek çok yerine yayıldı. Gerilla mezarlıkları tahrip ediliyor, taşları kırılıyor, mezarlar yıkılıyor.

Yetmiyor... Ölüm Orucunda ölümsüzleşmiş devrimci bir sanatçının cenazesine saldırılıyor ve ardından “mezarından çıkarır yakarız” denilerek tehdit ediliyor...

Vahşette sınır tanımayan bu insanlık düşmanı düzeni tarihin çöplüğüne gömeceğiz! Hiçbir saldırınız çöküşünüzü durduramayacak! Halk mahkemelerinde hesap vermekten kurtulamayacaksınız!