Zürih’te 1 Mayıs

1 Mayıs Dünya İşci Sınıfın Birlik, Dayanışma, Mücadele Günü’nde İsviçre’de Zürih Bellevue’de bir araya gelen eylemcilere polis saldırdı.

Eylemciler fiziksel mesafe ve maske kullanımına önem edip Bellevue’de bayrakları, pankartları ve dövizleriyle 1 Mayıs yürüyüşe geçmeye hazırlanırken, Zürih polisi eylemcileri çembere alarak, devletin şart koyduğu fiziksel mesafe ve temassızlığı hiçe sayarak eylemcileri tehlikeye attı. Eylemcilerin karşı koymasıyla birlikte polis bibergazı kullandı.

Covid-19 sebebiyle İsviçre’de eylem ve toplu biraraya gelmeler yasaklanmıştı. 5 kişiyi geçmeyecek şekilde insanların bir arada durabildiği bugünlerde, eylemciler de bu hassasiyetlere ve halkın sağlığına önem vererek fiziksel mesafeyi dikkate alıp 1 Mayıs eylemi planlanmıştı.

Yaklaşık 2 saat çemberin içinde tutulan eylemcilerden bir kişi gözaltına alınırken, diğer eylemciler kimlik kontrolu ardından serbest bırakıldı.

İsviçre'nin çeşitli yerlerinde düzenlenen 1 Mayıs eylemlerine de polis saldırısı yaşandı.

Devrimci Cephe