“1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı’dır” diyen devrimciler, 2020 1 Mayıs günü de düştüler Taksim yollarına.

Corona pandemisi, 1 Mayıs’ı engellemenin en kolay yolunu sağlamıştı sermaye sınıfına. Hemen bir sokağa çıkma yasağı. Böylece Türkiye’nin hemen her yerinde sokaklara çıkacak milyonların önünü tak diye kesmiş, bu durum işbirlikçi sendikalara da yaramıştı. Kontrol edemeyeceği devasa bir işçi sınıfı yerine üç beş yönetici ile temsili kutlamalarla hem yasak savacak, hem de sınıfa hesap vermek zorunda kalmayacaktı. Yasaklar, engellemeler devrimi ve devrimcileri durduramadı ancak.

Mücadele Birliği, ESP ve Devrimci Parti öğrenci örgütlenmeleri DÖB, SGDF ve Dev Güç ile birlikte Şişli Cevahir yönünden saat 11.30 civarında “Yaşasın 1 Mayıs Yaşasım Sosyalizm” pankartı açarak sloganlarla, kızıl renkli 1 Mayıs kuşlamaları ile Taksim’e doğru yürüyüşe geçtiler.

“Yaşasın 1 Mayıs”, “Biji Yek Gulan”, “1 Mayıs Alanı Taksim Meydanı” sloganları atılarak, ajitasyon konuşmaları yapılmaya başladı.

Kısa bir süre sonra yolları polis tarafından kesilen gençler, yürümekte ısrarcı olarak polisle tartıştı, ilerlemeye çalıştı. Polis gözaltına almaya çalışırken basına ajitasyon konuşmaları ve sloganlar devam etti.

Çekim yapan muhabirimize de müdahale eden polis, basın kartlarını kontrol ederek gözaltına almakla tehdit etti.

Burada gözaltına alındığını öğrenebildiklerimiz, Nazlıcan Polat, Muhammed Hizmetçi ve Delal Erol.