Günlerden 1 Mayıs... 1 Mayıs’a gidiyoruz... Sokağa çıkma yasağı, salgın, ablukalar, barikatlar... Ve Taksim’e yürüyoruz...

1 Mayıs günü sabah saat 09.00 civarında “1 Mayıs evde, balkonlarda değil, Taksim’de kutlanır” diyen Mücadele Birliği okurları "Yaşasın 1 Mayıs, Biji Yek Gulan" pankartı ile "Yaşasın 1 Mayıs", "Taksim Kızıldır Kızıl Kalacak", "Yaşasın İşçilerin Mücadele Birliği" sloganları ile Elmadağ yönünden Taksim’e doğru yürüyüşe geçti.

Kızıl renkli “Yaşasın 1 Mayıs”, “Şimdi Devrim Zamanı”, “Biji Yek Gulan” kuşları atılırken, yol kenarına bırakılan ses cihazından da 1 Mayıs Marşı çalmaya başladı. Bir süre Taksim’de çınlanan 1Mayıs Marşının kaynağını arayan polisler, marş ikinci defa çalarken ancak bulup durdurdular.

Sloganlarla Taksim'e yaklaşırken iki okurumuz Gamze Nihal İyidoğan, Ekinsu Aktaş ve muhabirimiz Sena Şat, polisin saldırısı ile gözaltına alındı.

Gamze Nihal İyidoğan ve Sena Şat öğle saatlerinde para cezası kesilerek serbest bırakılırken, Ekinsu Aktaş da çocuk şubeye götürüldü.

Taksim’i her koşulda kızıllaştıranlara selam olsun...