Büro Emekçileri Sendikası (BES), servis haklarının geri verilmesi, refah payının maaşlarına yansıtılması ve zamlara karşı bir çok kentte SGK'lar önünde eş zamanlı eylem yaptı.

Büro Emekçileri Sendikası (BES), birçok kentte eş zamanlı olarak SGK il ve ilçe müdürlükleri önünde servis haklarının geri verilmesi, refah payının maaşlarına yansıtılması ve zamlara karşı eş zamanlı eylem yaptı.

Adana'da SGK Adana İl Müdürlüğü önünde BES Adana Şube Başkanı Fatma Sarıoğuz "Artık yeter emeğimizin karşılığını istiyoruz" dedi.

Antalya'da BES Antalya Şubesi SGK Antalya İl Müdürlüğü önünde açıklaması yaptı. Sloganlarla iktidarın protesto edildiği BES Şube Başkanı Devrim Mol, "80 milyon yurttaşa hizmet veren ve EYT'nin yarattığı aşırı iş yükü altında ezilen SGK emekçileri kazanılmış haklarından vazgeçmeyecektir. Bu koşullarda kamu emekçilerinin en temel ihtiyaçlarını karşılayamayacakları açıktır. Gerçekten tasarruf yapılacaksa hiç üretmeden ülkenin bütçesini hortumlayanlardan, rant çetelerinden yapılmalıdır" dedi.

Diyarbakır'da ise BES Diyarbakır Şubesi, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Diyarbakır Şubeler Platformu üyelerinin katılımıyla Sur ilçesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumju (SGK) önünde açıklama yapıldı. "SGK Emekçilerinin Mağduriyeti Giderilsin, Servis Hakkımızdan Vazgeçmeyeceğiz" yazılı pankart açılan eylemde BES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Güneş Özel, taleplerin derhal yerine getirilmesini istedi.

İstanbul'da ise BES üyeleri SGK İl Müdürlüğü ve İlçe Müdürlükleri önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Mersin'de SGK önünde yapılan açıklamada, BES Mersin Şubesi üyeleri "İnsanca Bir Ücret, İnsanca Bir Yaşam İstiyoruz" yazılı pankart açarken "Gerçek Bir Toplu Sözleşme Hemen Şimdi" ve "Ek Ödemeler Emekli Aylığına Dahil Edilsin" yazılı döviler taşıdı.

BES Mersin Şube Başkanı Kemal Göçmen, enflasyon nedeniyle emekçilerin temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale geldiğini belirtti. Göçmen, "Kamuda personel servisleri kaldırılırken, birçok kamu kuruluşunda yemek, su, çay vb. giderlere ait bütçe kalemleri sınırlanmaktadır. İşyerlerinde emekçiler temizlik ve hijyen malzemelerini neredeyse kendileri temin eder hale gelmiştir" diye konuştu.

 

Van'da SGK il binası önünde bir araya gelen BES üyeleri adına konuşan Ebubekir Orhan, "Çarşıda yaşanan enflasyon emekçilerin en temel ihtiyaçlarını karşılayamaz hale getirmiştir. Ülkemiz kendi vatandaşları için artık bir tatil cehennemine dönüşmüştür" dedi.

BES üyelerinin ortak talepleri şöyle:

🔹"Kazanmış olduğumuz Anayasa Mahkemesi kararına rağmen halen ödenmeyen ikramiyelerimizi ve diğer ek ödemelerimizi geriye dönük istiyoruz!

🔹İnsan onuruna yaraşır bir ücret ve refah payı verilmesini talep ediyoruz.

🔹Bütün emekçilere 3600 ek gösterge verilmesini istiyoruz.

🔹Bütün Emekçilere ücretsiz, nitelikli öğlen yemeği ve kira yardımı yapılmasını talep ediyoruz.

🔹İş yerlerimizde ebeveyn hakkı olan kreş ve emzirme odalarının açılmasını talep ediyoruz.

🔹Mülakat haksızlığına son verilmesi istiyoruz."