Sivas Katliamı’nın 31. yılında Sivas’ta her yıl olduğu gibi yapılan anma eylemi, sabah saat 10.00’da başladı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Sivas Şubesi ile Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı önünden başlayan yürüyüş Madımak Oteli önüne kadar sürdü. En önde Sivas'ta katledilen ölümsüzlerin fotoğraflarının taşındığı yürüyüşte PSAKD "Yolumuz Uludur, Işığımı Sönmez Sonsuzluğa Yürüyen Pir Sultanlar Ölmez", ABF ise "Madımak Oteli Utanç Müzesi Olacak" talebinin yer aldığı pankartı açtı.

Eylemde sık sık “Sivas'ın Işığı Sönmeyecek”, “Kurtuluş Yok Tek Başına Ya Hep Beraber Ya Hiçbirimiz”, “Faşizm Karşı Omuz Omuza” sloganları atıldı. Taşıdıkları fotoğraflar ve karanfillerle Madımak Otelinin önüne gelen aileler, otelin "Utanç Müzesi" olması talebini yineledi.

Madımak Oteli'nin bulunduğu Sivas İl Özel İdaresi'ne ait Bilim ve Kültür Merkezi önüne katliamda yaşamını kaybeden 33 canın aileleri tarafından kırmızı karanfiller bırakıldı. Sivas’ta ve devrim mücadelesinde ölümsüzleşenler adına saygı duruşu ile başlayan anmada “İdam sehpasına tekme atan Denizler, Hüseyinler, Erenler, Nurhak’ta dövüşerek ölen Mahirler, Ulaşlar ve Diyarbakır zindanında ser verip sır vermeyen İbrahim Kaypakkayaların selamı ile geldik.” denilerek, Madımak’ta ölenlerin yaşamları kısaca anlatıldı ve PSAKD Genel Başkanı Cuma Erçe konuşma yaptı.

Sivas Katliamı’nı gerçekleştiren faşist zihniyetin bugün de Kayseri’de Suriyelilere saldıranlarla aynı zihniyet olduğuna vurgu yapılırken, bu gerici ve şeriat zihniyeti ile bütün sol sosyalist yapılar ve demokratik kitle örgütlerinin hep beraber mücadele etmesi gerektiği vurgulandı. Müfredatın gerici yönlerine ve ÇEDES projesine hep beraber karşı durulması gerektiği ve Cem evlerin ibadethane sayılması istendi.

Anma sloganlarla son buldu.