< Baskıya, Katliamlara, Gericiliğe Karşı 2 Temmuz'da Sokağa, Eyleme!

2 Temmuz Sivas Katliamı’nın 31. yılında katliamı unutmadıklarını, unutturmayacaklarını haykırmak için, Sarıgazi’de yürüyüş ve eylem planlayan Sarıgazi 2 Temmuz İnisiyatifi’nin bildiri dağıtımlarında polis 3 kişiyi gözaltına aldı.

Bildiri metninde yer alan “Tek dil, tek din, tek devlet” söylemini “uygun” bulmayan emniyet, bildiri dağıtımı yapan Sarıgazili 3 genci gözaltına alarak emniyet müdürlüğüne götürdü.

Baskı ve saldırılarla, gözaltılarla, tehditlerle Sarıgazi halkını yıldırmak isteyen, tarihlerine sahip çıkmalarını engellemek isteyen devletin bu saldırıları, işçi ve emekçi halkları, Alevi ve Kürt halklarını yıldıramayacaktır. Yeni katliamlar yaşamamak için yaşadıkları katliamları unutmayacak olan Aleviler, her yerde, her koşulda seslerini yükseltmeye devam edecektir.

 

Sarıgazi 2 Temmuz İnisiyatifi’nin hazırladığı ve polisin saldırısına, gözaltına konu olan bildiriyi de aşağıda paylaşıyoruz:

Baskıya, Katliamlara, Gericiliğe Karşı 2 Temmuz'da Sokağa, Eyleme!

Bizleri açlığa, yoksulluğa mahkum edenlerden, başta Filistin halkı olmak üzere mazlum halkları savaş ve saldırganlıkla katledenlerden, baskı, şiddet ve yasaklama politikalarıyla aydın, yazar, devrimci, sosyalistleri tutsak edenlerden, kayyım saldırısıyla halk iradesini yok sayanlardan birlikte hesap sormak için buluşuyoruz.

Doğayı kar ve rant uğruna tahrif edip, hayvanları ve tüm canlılığı yok etmek isteyenlerden, Mardin, Amed'de olduğu gibi yangınlarla, doğal afetleri katliama dönüştürenlerden hesap sormak için buluşuyoruz.

Gerici eğitim politikalarıyla gençlerin geleceğini çalanlardan, tek dil, tek din, tek millet diye bizlere zulmü reva görenlerden, kadın katillerden hesap sormak için buluşuyoruz.

Yeni Sivas, Maraş, Ankara, Amed, Suruç, hapishane katliamları yaşanmasın diye buluşuyoruz.

Sömürüyü, baskıyı artıran bu düzenden hesap sormak, insanca bir yaşam istiyoruz demek için buluşuyor, bir ağaç gibi tek ve hür, kardeşçe yaşamı örgütlemek için yürüyoruz.

2 Temmuz Salı günü yapacağımız anma, hesap sorma yürüyüşümüze sen de katıl.

Baskıya, katliamlara, gericiliğe birlikte dur diyelim.

Sarıgazi 2 Temmuz İnisiyatifi

2 Temmuz Salı

Buluşma: 19.30 Vatan İlkokulu

Yürüyüş : 20.00 Demokrasi Caddesi