< "Tecride Karşı Mücadeleye Devam Edeceğiz"

 

Tutsak yakınlarının İmralı tecridine karşı ve Kürt sorununda demokratik çözüm için Bakırköy Kadın Kapalı Zindanı önüne açıklama yapması polis tarafından engellendi. Dr. Sadi Konuk Hastanesi önünde açıklama yapan tutsak yakınları tecrit sona erene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

"PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve Kürt sorununda demokratik çözüm" talepleriyle eylem yapan tutsak yakınlarının bugün, Bakırköy Kadın Kapalı Zindanı önünde basın açıklaması ve oturma eylemi yapması polis tarafından engellendi.

 

Bakırköy Zindanı Önünde Eyleme Polis Engeli

Tutsak yakınları, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde açıklama yaptı. “Toplumsal Barış Ve Tecridi Kırmak İçin Özgürlüğe Ses Ver" pankartı açılan eyleme Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekili İbrahim Akın'ın yanı sıra çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı. “Özgürlüğe Ses Ver" eyleminin tutsak yakınları tarafından sürdürüldüğünü belirten İbrahim Akın, “Cezaevlerinde yoldaşımız direniş gerçekleştiriyor. Bu tecridin kaldırılması ve Türkiye'de ki özgürlüklerin, barışın ve demokrasinin gelmesi bakımından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Çünkü tecrit politikası sadece cezaevlerindeki siyasi tutsaklara değil ülkenin her yerinde uygulanmaya başladı" dedi.

 

"Tecride Karşı Her Alanda Mücadele Edeceğiz"

Tecride karşı her alanda mücadeleyi sürdüreceklerini belirten Akın, “Tecrit insan haklarına, insanlığa ve şu andaki mevcut anayasal sistemi ayaklar altına alan ve yok sayan bir anlayıştır. Bunun karşısında ısrarla Meclis'te de burada da durmaya devam edeceğiz" dedi. Akın'ın konuşmasının ardından tutsak yakınları 5 dakikalık oturma eylemi yaparak eylemi "Biji Berxwedana Zindanan", "Siyasi Tutsaklar Onurumuzdur", "Selam Selam, Zindanlara Bin Selam", "İçeride, Dışarıda Tecridi Parçala" sloganlarıyla bitirdi.