Kürt gazetecilerin gözaltına alınması ve tutuklanmasını protesto etmek için basın açıklaması yapmak isterken işkenceyle gözaltına alınan 6 gazeteci hakkında açılan davanın 3. duruşmasında savcı ceza talebinde bulundu.

Diyarbakır merkezli operasyonda Kürt gazetecilerin yaptıkları haberler nedeniyle gözaltına alınması ve tutuklanmasını protesto etmek için basın açıklaması yapmak isterken işkenceyle gözaltına alınan 6 gazeteci hakkında açılan davanın 3. duruşmasında savcı ceza talebinde bulundu.

29 Nisan 2023 günü Kadıköy Süreyya Operası önünde açıklama yapmak isteyen gazeteciler henüz eyleme başlamadan ablukaya alınmış, gazetemiz muhabiri Serpil Ünal, Gazete Patika muhabiri Yadigar Aygün,ETHA editörü Pınar Gayıp, Direnişteyiz.org muhabiri Esra Soybir, Evrensel muhabiri Eylem Nazlıer, ANF muhabiri Zeynep Kuray darp edilerek gözaltına alınmış, gazetecilere gözaltı aracında da işkence devam etmişti. İşkenceyle gözaltına alınan gazeteciler hakkında dava açıldı.

İlk duruşma 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde İstanbul Anadolu 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmüştü.

Bugün görülen 3. duruşmada savcı 2911 sayılı yasanın 32/1 53 maddeleri gereğince cezalandırılması talebinde bulundu. Savcıdan 6 Kadın Gazeteci Hakkında Ceza Talebi Kadın gazeteciler 29 Nisan günü henüz basın açıklaması yapamadan çevik kuvvet polisi tarafından ablukaya alınarak gözaltına alınmış olmalarına rağmen savcı mütalaasında "Tüm dosya kapsamı bir bütün olarak değerlendirildiğinde sanıkların olay tarihinde yaptıkları kanuna aykın olan gösteri ve toplantıyı kendilerine yapılan ikazlara rağmen sonlandırmayıp sürdürmekte ısrar ettikleri tüm sanıkların müsnet suçu fikir ve eylem birliği içerisinde işledikleri anlaşılmakla eylemlerine uyan 2911 sayılı yasanın 32/1 53 maddeleri gereğince cezalandırılmalarına karar verilmesi talep ve mütalaa olunur" denilerek gazeteciler hakkında ceza talebinde bulundu.

Tarafların savunmalarını hazırlamaları için süre verilen dava 31 Ekim tarihine ertelendi.