< < “Ecevit Piroğlu'nun Özgürlüğünü Derhal İlan Edin!”

Ecevit Piroğlu’na Özgürlük Komitesi, Piroğlu’nun açlık grevinin 120. gününde iken bir açıklama yayınladı. Sırbistan tarafından 3 yıldır hukuksuz bir şekilde tutsak edilen Türkiyeli enternasyonalist devrimci Ecevit Piroğlu için Sırbistan Hükümetine ve uluslararası topluma bir çağrı yapılarak, Piroğlu’nun serbest bırakılması istendi.

Gezi ayaklanmasında ve Rojava'da IŞİD'e karşı mücadelede oynadığı öncü rol nedeniyle Ecevir Piroğlu’nun hükümetin özellikle hedefinde olduğu söylenerek, tüm uluslararası sözleşmelere ve yasalara rağmen Sırbistan’ın Piroğlu'nu üç yıldır rehin tuttuğu hatırlatıldı.

Çağrıda: “Ecevit Piroğlu'nun taleplerine ve uluslararası kuruluşların çağrılarına rağmen aylardır sessiz kalan Sırp Devleti, Piroğlu'nu özgürlüğünden alıkoymaya devam ederek işkence suçu işlemektedir. Dünya halklarına barbarca saldıran IŞİD ve onu destekleyen Erdoğan hükümeti, IŞİD'e karşı mücadele edenleri cezalandırmak istiyor. Sırbistan, Ecevit Piroğlu'na yaptığı hukuksuz muamele ile IŞİD'in amaçlarını paylaşmaktadır. Çünkü IŞİD'in savaşta yapamadığını Sırp hükümeti Piroğlu'nu adım adım ölüme sürükleyerek yapıyor.

Yolun sonuna geldik!

Ecevit Piroğlu'nun hayatını olumsuz etkileyen her şeyden Sırbistan hükümeti sorumludur.

Açlık grevinin 120. gününde Ecevit Piroğlu'nun kilosu 45 kilograma düştü ve hareket kabiliyetini kaybetti. Buna rağmen günlük aktivitelerini yerine getiremeden bir hastanede tek başına tutuluyor. Bugün serbest bırakılsa bile aylarca yatalak kalacak ve uzun süreli tedaviye ihtiyaç duyacak. Sırbistan onu derhal serbest bırakmazsa ölümü yakın olabilir. Ve bundan sorumlu olacak olan da Vučić hükümetidir.

Bu size bir uyarıdır!

Erdoğan ile ticaret müzakereleri adına, tüm dünyanın gözü önünde adım adım bir cinayet işleniyor ve katil bu suça karışan tüm taraflar olacaktır.

Sırbistan halkına da çağrıda bulunuyoruz. Eğer hükümetiniz adım atmazsa, Türkiye ve Kürdistan halkının kanı ellerinize bulaşacaktır. Peki ne için? Erdoğan'ı mutlu etmek için.

Yarın geç oldu!

Ecevit Piroğlu'nun özgürlüğünü derhal ilan edin!”