< 1 Mayıs Mahallesi’nde Hakkariye Kayyım Atamasına Protesto

İstanbul'da 1 Mayıs Mahallesi’nde yapılan eylemle Hakkari Belediyesine kayyım atanması protesto edildi.

DEM Parti’nin çağrısı üzerine Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanması İstanbul’un Ataşehir ilçesine bağlı 1 Mayıs Mahallesi’nde çok sayıda kurum temsilcisinin katılımıyla protesto edildi. Eylemde “Belediyeler Bizimdir Gaspa İzin Vermeyeceğiz” yazılı pankartı açılarak sık sık “Hakkari Halkı Yalnız Değildir”, “Belediye Bizimdir Gasp Edilemez”, “ Direne Direne Kazanacağız” Ve “Kayyımlar Gidecek Biz Kalacağız” sloganları atıldı.

DEM Parti Ataşehir İlçe Eşbaşkanı Mehmet Taha Deniz, iktidarın halka karşı suç işlediğini söyledi. Kürt halkının iradesinin yok sayıldığını belirten"İktidar yasaları askıya alıyor. Bu bir kumpastır ve işgal demektir” dedi.

"Mehmet Sıddık Akış milyonların meşru temsilcisidir. Akış şahsında gasp edilen milyonlarca Kürdün iradesidir. Gasp edilen Kürtlerin iradesidir. Gasp edilen Türkiye halklarının demokrasi ve barış talebidir. Gasp edilen demokrasidir. Bu bir kumpastır ve gasptır" diyen Deniz, kayyımın sömürge valisi olduğunu ifade ederek, "İktidar kayyım rejimiyle sömürge valiliği geleneğini güncellemek istiyor. Sömürge valilerine bu topraklarda geçit vermeyeceğiz. Bin defa deneseniz de zor ve şiddet yoluyla ne halkımızın rızasını ne de onayını alabilirsiniz” diyerek kayyım atamalarına karşı halkın direnişini sürdüreceğini vurguladı.

Deniz"Hiçbir irade halkın iradesinin üzerinde değildir. Sömürge valilerine ve faşist rejime geçit vermeyeceğiz" dedi.