HBDH Yürütme Komitesi, 4 Haziran günü yaptığı açıklama ile kayyum saldırısına karşı “Faşizmin Hak Gaspına Karşı Sokağa Hesap Sormaya!” dedi.

HBDH’ın açıklamasını paylaşıyoruz:

31 Mart yerel seçimleri ardından AKP-MHP faşizmi, aldığı ağır yenilgi ile birlikte saldırılarına hız kesmeden devam etmektedir. Faşizm cephesinden değişen bir şey yok en açık bir şekilde faşizm baskı ve zulüm uygulamaya devam etmektedir. AKP-MHP faşizmi “Normalleşme” nidaları atarak savaş ve gasp politikalarına daha fazla meşruiyet kazandırmaya çalışmaktadır.

Van serhildanı, halkların Newroz ve 1 Mayıs alanlarına akını, zindan devam eden direniş Faşist iktidarının saldırıları karşısında Türkiye ve Kürdistan halklarının baş eğmediğinin kanıtıdır.

Faşizm geriletilmesinin tek koşulu sokağa çıkmak ve faşizmden hesap sormaktan geçmektedir. Van direnişi bunun örneğidir. Hak gasplarına karşı oluşturulan Van serhildanı ve sonucu olarak kazanımı bugün Colemêrg’de ne yapılması gerektiğini bizlere açıkça işaret etmektedir.

Faşizmin oluşturduğu baskı rejimi yakın süreç içerisinde çok defa halklar ve ezilenler eylemleri karşısında çaresiz kalmış ve başarısız olmuştur. Ayaklanmalar ve ısrarlı direnişler faşizme karşı sonuç alıcı bir pratik olarak bizlere yol göstermektedir.

Zindanlardaki tecrite karşı yapılan açlık grevleri, hak gasplarına karşı sokakların direniş mevzilerine dönüşmesi AKP-MHP iktidarının kabusu olmuş, ezilenlerin ayaklanmasına karşı faşizm yenilmeye mahkumdur.

Her fırsatta halkın iradesini gasp etmekten vazgeçmeyen faşizm, bugün Colemêrg’de aynı şeyi denemektedir. Bu duruma karşı yapılacak bellidir. Halkımız her yeri bir direniş mevzisine çevrilmelidir. Gün sokağa çıkma faşizmden hesap sorma günüdür.

HBDH milislerine çağrımız bu temelde faşizme karşı hesap sorma eylemlerini arttırmaları ve eylemlerin niteliğini her geçen gün daha da yükseltmeleridir. Faşist iktidarın ve onun kayyum düzeninin yürütücülerinin düşlerini kara basana çevirmeleridir.

Dağlarda gerillamız, şehirlerde milislerimiz, zindanlarda tutsak yoldaşlarımız bizlerin yürüttüğü mücadelenin yenilmezliğinin kanıtıdır. Direniş tarihimizde yaşanan gelişmeler 15-16 Haziran, Kızıldere, Gezi, 6-7 Eylül Kobani Serhildanı Birleşik Devrim tarihimizde mücadelenin daima sokakta, devrimci savaş mevzilerinde ve devrimci kararlılıkla kazanıldığının örnekleridir.

Bugün de yapılan bu haksızlıklara karşı halkın sokakta başlatmış olduğu direnişi selamlıyor ve zaferin sokakta kazanılacağını bir kez daha yineliyoruz. Colemêrg halkının özgürlüğünün İstanbul halkının özgürlüğüne giden yolu açacağını bilmeliyiz.

Faşizmi Yıkalım Özgürlüğü Kazanalım!

Colemêrg Halkı Yalnız Değildir!

Özgürlük Sokakta Kazanılır!

Yaşasın Birleşik Devrimimiz!