Hakkari Belediyesi’ne kayyım atanması birçok ilde protesto edildi. Eylemlerde “Faşizme geçit yok!” vurgusu yapıldı. DEM Parti’nin 31 Mart'ta kazandığı Hakkari Belediyesi'ne kayyım atandı. Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış gözaltına alındıktan sonra görevden alınarak, yerine Vali Ali Çelik kayyım olarak atandı. Kayyım ataması birçok ilde protesto edildi. 

Hakkari’de DEM Parti’nin çağrısıyla yapılacak eylem polis tarafından engellenmek istendi. DEM Parti’nin bulunduğu sokağın giriş-çıkışları kapatıldı. Heyetin sokaktan çıkması engellendi. polis ablukası altında konuşma yapan DEM Parti Milletvekili Rüştü Tiryaki polise “Sizin elinizde silah var bizim elimizde hiçbir şey yok. Direneceğiz!” diye seslendi. DEM Parti’nin çağrısı üzerine yarın (4 Haziran) siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin Hakkari’de olacağı duyuruldu.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri “Kayyıma geçit yok” şiarıyla Beyoğlu'nda bulunan Şişhane Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Eylem bittikten sonra sloganlarla dağılan kitleye polis saldırdı. DEM Parti milletvekilleri ve yöneticileri ise ablukaya alındı. Abluka açıldıktan sonra polis dağılan kitleden hedef göstererek gözaltı yapmaya devam etti. Çekim yapan basın emekçilerini de engellemeye çalıştı.

Adana'da açıklama yapmak isteyen kitlenin alana gidişi polis tarafından engellendi. DEM Partililerin binadan çıkışına izin vermeyen polis aralarında çocuk ve yaşlıların da bulunduğu kitleye saldırdı.

Antalya’da Emek ve Demokrasi Güçleri'nin yapmak istediği basın açıklamasına polis saldırdı. Attalos Meydanı’ndaki açıklamaya yapılan saldırının ardından DEM Parti önüne geçildi. Basın açıklaması okundu. Gözaltına alınanların ifade işlemlerinin ardından bırakılacağı öğrenildi.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu Sanat Sokağı’nda yaptığı eylemde “Kayyım irade gaspıdır tanımıyoruz” pankartı açtı. Konuşmaların ardından açıklama oturma eylemi ile son buldu. Dersim’de yarından itibaren her gün 17.00-24.00 saatleri arasında nöbet eylemi yapılacağı duyuruldu. 

Siirt’te yapılan eylemde polis plastik mermi ve gaz bombalarıyla saldırdı. Çok sayıda kişi ters kelepçe işkencesiyle gözaltına alındı.Batman’da da Yılmaz Güney Parkı’na yapılmak istenen yürüyüşe saldıran polis 3 kişiyi gözaltına aldı. Diyarbakır’da ise kitleyi ablukaya alan polisin engeline rağmen açıklama yapıldı. 

Antep, Urfa, Eskişehir, Mardin’de de açıklamalar yapılırken Kürt halkının iradesinin kayyım ile gasp edilmesine karşı mücadeleyi sürdürme vurgusu yapıldı.