Gezi Ayaklanması’nın 11. Yıldönümünde Antakya Emek Demokrasi güçleri olarak Sevgi Parkı’ndan Uğur Mumcu’ya doğru yürüyüş gerçekleştirildi.

Gezi Ayaklanmasının komün merkezi olan Sevgi Parkı’nda bir araya gelen kitle sloganlarla yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca sık sık “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, “Taksim’de Düşene Dövüşene Bin Selam”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam”, “Yaşasın Armutlu Direnişimiz” sloganları atıldı.

Uğur Mumcu’ya gelen kitle ilk olarak, Armutlu’da ölümsüzleşen Ahmet Atakan, Abdullah Cömert ve Ali İsmail Korkmaz şahsında Türkiye ve dünyada ölümsüzleşen bütün devrim savaşçıları adına saygı duruşuna geçti. Saygı duruşunun ardından Emek ve Demokrasi güçleri adına basın açıklaması okundu. Basın açıklamasında “Gezi, hala dayanışmalarımızda ve direnişlerimizde sürüyor!” denildi. Açıklama şöyle devam etti:

“Bugün her işçi eyleminde, her kadın eyleminde, her öğrencinin eyleminde sürüyor!

Dün, Taksim, Güvenpark ve Antakya Sevgi Parkı’nda kurduğumuz dayanışmalarda olduğu gibi, bugün de yüzbinlerce canımızın enkaz altında bırakıldığı deprem bölgelerinde kurduğumuz deprem dayanışmalarında sürüyor!

Dikmece'de, Mileyha'nın savunulmasında, dün yağma ve rant için Gezi Parkında topçu kışlası yapmak isteyenlere karşı bugün, yapılması planlanan rezerv alanlara karşı verilen mücadelede ve depremin 40.gününde sokakları dolduran kadınların öfkesinde sürüyor!

Filistin'in savunulmasında ve emperyalist savaşa karşı verdiğimiz mucadelede sürüyor!

2024 Taksim 1 Mayıs'ında sinmişliğe, aşağılanmaya ve sömürüye karşı kendi gündemlerini barikatlara taşıyan ve şuan tutsak edilen yoldaşlarımızın mücadelesinde sürüyor!”

Sloganlarla basın açıklaması sona erdi.

“TAKSİM'DE DÜŞENE DÖVÜŞENE BİN SELAM”

“YAŞASIN GEZİ AYAKLANMAMIZ”